Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylän kuppilat | After Bar haluaa erottua cocktaileilla, mutta oluthanastakaan ei luovuta – Ravintoloitsija Antti Halonen seuraa alaa intohimoisesti

Mikkelin Porrassalmenkadulla, torin laidalla on nautittu virvokkeita jo hotelli Nuijamiehen ajoista lähtien.

After Bar Porrassalmenkadulla on nimestään huolimatta useammille etko- kuin jatkopaikka.

Keskeinen sijainti torin laidalla tuo ravintolaan pistäytyjiä jo alkuillasta, ja iso osa asiakkaista on opiskelijoita.

– Tämä on hyvä aloittelumesta reitin varrella. Tänne tullaan käymään melkein aina, kertoo Niko Koukkari, joka opiskelee sosionomiksi Xamkilla.

Koukkari kehuu After Barin henkilökuntaa ja tunnelmaa.

– Täällä on samaan aikaan hyvä meno ja rauhallista.

Samassa osoitteessa toimi aikaisemmin viini- ja pelibaari Bubbles, joka suljettiin maaliskuussa 2020. Joulukuussa 2020 Antti Halonen avasi After Barin keskellä koronapandemiaa.

– Silloin oli erittäin suuri toive päästä nopeasti eroon vallinneesta tilanteesta, mutta ei siitä niin nopeasti päästykään. Onneksi se aika on nyt takana, hän kertoo.

Samassa tilassa on aikoinaan palvellut myös Best burger ja My Cafe. Vielä varhaisemmilta ajoilta monet muistavat hotelli Nuijamiehen aulabaarin.

Seurue, johon Niko Koukkarin lisäksi kuuluivat Viktoria Roponen ja Janette Eriksson, aloitteli helatorstain aattoa oluella ja lonkerolla.

Työvuorossa olleen ravintolan vastaavan Elisa Forssin mukaan yhä useammalle nuorelle maistuvat erikoisemmatkin juomat, kuten cocktailit.

– Olemme erikoistuneet cocktailien tekemiseen, mutta hanaolut ei tule poistumaan valikoimista, lupaa Forss.

Hän saa pian valmiiksi baarimestarin erikoisammattitutkinnon Esedulta. Menestystä on jo ehtinyt tulla ravintola-alan ammattilaisten kilpailussa Helsingissä.

Forssin kehittelemä Clover Coffee toi hopeasijan kahviin perustuvien cocktailien sarjassa.

– Clover Coffee sisältää Teerenpelin giniä, itse tehtyä kylmäuutettua kahvia ja vadelmasiirappia, hän kertoo.

After Barin vakituisella cocktail-listalla on klassikkoja, sellaisia kuin Muuli ja Ville Vallaton; mutta listalla on myös Mikkelin nimikko-cocktail Optikko Laitinen. Se on Forssin mukaan juoma, jota tarjoillaan kautta Suomen samalla reseptillä, mutta kaupungeittain vaihtuvilla nimillä.

Lisäksi baarilla on oma vaihtuva cocktail-listansa, jossa näkyy henkilökunnan kädenjälki. Lasillisten hinnat vaihtelevat 8-11 euron välillä.

Kalleimpia ovat annoksista ne, jotka sisältävät useita alkoholeja ja siirappeja. Erilaiset siirapit ovat tärkeä osa cocktailien makuyhdistelmien rakentamista ja After Barissa ne tehdään itse hävikkiä hyödyntäen.

Ravintoloitsija Antti Halonen kertoo seuranneensa alaa intohimoisesti parinkymmenen vuoden ajan. Juuri nyt trendikästä on pyrkimys hävikin nollaamiseen.

– Hävikkiä olemme hyödyntäneet jalostamalla jo parin vuoden ajan. Esimerkiksi appelsiinin makua saa uuttamalla appelsiinin perkeitä vedessä, johon lisätään sitruunahappoa ja sokeria.

Lue myös: Kuinka hyvin tunnet Mikkelin pubit? – Tuopit kilisevät, karaoke raikaa ja hevi soi, kun Länsi-Savon pubivisa sukeltaa kaupungin paikallishistoriaan

Lue myös: Laajalammen Ravintola Fenixissä riittää asiakkaita jo iltapäivästä – Terapiaistuntoa ja itsensä kehumista, summaa Merja Sointu kanta-asiakkaiden "päiväkerhon" asialistan