Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minne mennä? | Risteily hyväntekeväisyyden merkeissä, uusiseelantilaisten viinien maistelua vai Timo Kotipelto livenä? – Katso tästä menotärpit viikonloppuun

Perheen pienimmille tekemistä on leikkipuistossa Kirkonvarkaudessa, jossa järjestetään ensimmäinen Pienten puistikot -tapahtuma. Viikonloppuna jännitetään Leijonien MM-menestystä, jos Kanada kaatuu torstaina.

Mikkelissä on tarjolla viikonloppuna monenlaista tekemistä ja koettavaa. Viikonloppunsa tanssiparketilta aloittamaan haikailevien on syytä mennä perjantaina Hiihtomäen lavalle. Kesätanssien tahdeista vastaa Helminauha-orkesteri. Tanssit alkavat kello 19.

Tymäkämpää elävää musiikkia on koettavissa Domin klubilavalla. Siellä esiintyy raskaamman musiikin klassikoita tulkitseva Sir Covernator. Bändi aloittaa soitannan iltakymmeneltä perjantaina.

Jo varhain lauantaina Mikkelin Kirkonvarkaudessa on tarjolla ilmaista tekemistä koko perheelle, erityisesti perheiden junioreille. Heinzenpuiston leikkipuistossa esiintyvät Etelä-Savon tanssiopiston sirkusryhmät. He järjestävät myös työpajoja, joissa pääsee kokeilemaan akrobatiaa ja muita sirkustemppuja.

Paikalla on myös muotoilija Heidi Huovinen. Hänen tehtäväpisteellään perehdytään muotojen maailmaan ja opitaan katsomaan ympäristöä uusista näkökulmista. Tapahtuma alkaa kello 9.30 kestäen puolitoista tuntia.

Aamupäivän tempaus on osa Pienten puistikot -leikkipuistokierrosta, jossa Mikkelin kulttuuripalvelut järjestää taidetta ja kulttuuria kaupungin leikkipuistoihin. Heinzenpuiston tapahtuma on Pienten puistikoiden ensimmäinen.

Taiteen ystävien kannattaa poiketa taideyhdistys Mikkelangeloiden Sinisessä talossa, jossa vietetään lauantaina kello 10 alkaen avointen ovien päivää. Yhdistyksen jäsenet tuovat teoksiaan nähtäväksi ja myytäväksi, sään salliessa tauluja ripustetaan myös pihalle ja aittoihin.

Sinisessä talossa on Simo Suomisen kesämaisemien näyttely. Eija Paavilainen laulaa ja laulattaa kävijöitä kello 13.

Lauantaina on myös mainio mahdollisuus nauttia järviristeilystä hyvän tahdon merkeissä. Sisävesilaiva M/S Aino ja Apua Ukrainaan Etelä-Savo ry järjestävät hyväntekeväisyysristeilyn, jonka tuotto ohjataan Ukrainaan vietäviin avustuskuormiin.

Yhdistys vie avustustarvikkeita suoraan niitä tarvitseville. Linja-autokuljetuksissa Ukrainasta tuodaan Suomeen lapsiperheitä, joiden oleminen sota-alueella on vaikeaa tai mahdotonta.

Risteily alkaa kello 12 Ristiinan satamasta. Risteilylippu maksaa 30 euroa, 4–16-vuotiaille hinta on 17 euroa.

Päivätekemistä aikuiseen makuun tarjoaa Dom, jossa järjestetään lauantaina viininmaistelu. Laseissa on uusiseelantilaisen Vicarage Lane -viinitilan tuotteita.

Toisella puolella maapalloa valmistettavien viinien makuihin opastaa Satu Lappalainen, joka työskentelee Vicarage Lanen viininvalmistajana miehensä kanssa. Maistelu alkaa kello 16 ja osallistuminen maksaa 30 euroa henkilöä kohden.

Tilaisuuteen ei voi varata paikkaa nettisivuilta, vaan ilmoittautuminen tapahtuu Bar Domin baaritiskillä.

Rantakylässä ravintola Kivijalassa vietetään lauantaina iltapäivästä alkaen kesäkauden avajaisia. Makkaraa, pihviä ja broilerin rintaa kypsentävä grilli on kuumana kello 15 alkaen. Grillimenu maksaa 15 euroa per henkilö.

Iltapäivällä kolmelta Kivijalassa käynnistyy grillin lisäksi biljardikisa. Kesäkauden avajaisten musisoinnista vastaa Kapa Montonen, joka esiintyy kello 20 ja 22.

After Barissa esiintyy lauantaina Emmajulia bändinsä kanssa. Keikalle on vapaa pääsy ja se alkaa kello 22.

Wilhelmissä soittaa puolestaan Kotipelto Duo, johon kuuluu power metal -yhtye Stratovariuksen laulajana parhaiten tunnettava Timo Kotipelto. Showtime on kello 22.

Elävän musiikin lisäksi useat baarit Mikkelissä, muun muassa After Bar, Wilhelm, Patteri Baari ja Jälkipeli, toimivat jääkiekon MM-kisojen kisastudioina. MM-turnauksen välieräottelut pelataan lauantaina ja pronssiottelu sekä finaali sunnuntaina. Viikonlopun tosipeleihin päästäkseen Leijonien täytyy kaataa Kanada torstai-illan kuumassa puolivälieräottelussa.

Sunnuntai-illan rientoa kaipaavien kannattaa suunnata Ristiinan Metsälinnan sunnuntaitansseihin. Lavalla esiintyy Heidi Pakarinen ja HOT-orkesteri. Tanssit alkavat kello 18 ja päättyvät iltakymmeneltä.

Patteri Baari lisätty MM-kisoja näyttäviin ravintoloihin 26. 5. kello 8.30.