Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norppa löytyi kuolleena kelluvasta katiskasta Puumalassa – Metsähallitus tekee tapauksesta rikosilmoituksen

Katiskassa ei ollut nielurajoitinta, jonka vuoksi nuori norppa oli päässyt pyydykseen sisälle.

Saimaannorppanaaras hukkui laittomaan katiskaan Puumalassa Kesohiekanselän vesialueella, tiedottaa Metsähallitus. Norpan arvellaan päätyneen katiskaan jo viime syksynä. Norpan ja katiskan kunto viittaavat siihen, että norppa päätyi pyydykseen jo kuukausia sitten.

Pyydyksessä ei ollut nielurajoitinta, minkä vuoksi norppa pääsi katiskaan sisälle. Kyseessä oli kalastuslain asetuksen vastainen katiska, jonka johdosta Metsähallitus tekee tapauksesta rikosilmoituksen.

– Kyseessä oli kokoontaitettava nylonverkkoinen katiska. Pyydyksen omistajaa ei tiedetä. Tieto katiskaan kuolleesta norpasta tuli paikalliselta asukkaalta keskiviikkona, Metsähallituksen erätarkastaja Paavo Väisänen taustoittaa tiedotteessa.

Ilmoituksen tehnyt henkilö oli nähnyt vesillä kelluneen katiskan, jonka sisään norppa oli jäänyt loukkuun. Hukkuneen norpan pituus nenästä häntään on vain noin metri. Kyseessä on siis kuutti tai muutoin nuori yksilö.

Ruokavirasto tekee norpalle ruumiinavauksen.