Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kausityösesongin lähestyminen lisäsi suojeluhakemusten määrää poliisiasemilla – Mikkelissä on jätetty tänä vuonna lähes 200 hakemusta

Toukokuussa tilapäisen suojelun hakemuksia on tullut Itä-Suomen poliisille noin 70 kappaletta viikon aikana.

Tilapäisten suojeluhakemusten määrä Itä-Suomessa on kasvanut lähiviikkojen aikana, Itä-Suomen poliisilaitoksesta kerrotaan. Ukrainasta saapuvien kausityöläisten hakemuksia jätetään nyt sekä suojelun että työskentelyoikeuden saamiseksi.

– Alkuvuosi oli rauhallinen hakemusten suhteen. Viimeisen kahden viikon aikana hakemuksia on jätetty aiempaa useammin, viikoittain noin 70 kappaletta. Hakemusmäärien nousu oli odotettavissa kausityövoiman tarpeen vuoksi, rikoskomisario Matti Pitkänen toteaa tiedotteessa.

Kuluvan vuoden aikana Mikkelissä on jätetty 198 tilapäistä suojelua koskevaa hakemusta. Kuopiossa hakemuksia on jätetty 302 ja Joensuussa 120 kappaletta. Itä-Suomeen on jätetty tänä vuonna 39 turvapaikkahakemusta.

Ennen asioimista poliisiasemalla tilapäisen suojelun hakemuksesta on syytä antaa ennakkotieto.

– Olemme saaneet tärkeitä ennakkotietoja työnantajilta kausityöntekijöiden hakemuksiin liittyen. Maakuntakeskuksien poliisiasemilla on hyvä kyky vastaanottaa hakemuksia, Pitkänen kiittää.

Ennakkotiedon antaminen onnistuu kansainvälisen suojelun sähköpostin kautta: kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi tai palvelunumerosta: 0295 455 380.