Vehmaan lenkki liikuttaa Juvalla toukokuussa – Tänä vuonna pyöräillään Jukajärven ympäri

Tapahtuman suojelijana ja liikkumaan innoittajana toimii kestävyysjuoksija Jukka Keskisalo.

Perinteinen koko perheen ulkoilu- ja liikuntatapahtuma Vehmaan lenkki järjestetään Juvalla lauantaina 29. toukokuuta.

Kävelemisen ja lenkkeilyn lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden pyöräillä Jukajärven ympäri.

– Se varmasti tuo mukaan uusia osallistujia. Lenkki sopii hyvin myös koko perheelle, kertoo Juvan kunnan liikuntakoordinaattori Jani Korhonen tiedotteessa.

Suuren suosion saavuttanut lasten minimaraton starttaa tapahtuman. Ennen lenkille lähtöä on yhteisjumppa, jossa lihakset saa sopivasti vertymään.

Juvan Campingin alueella on vauvasta vaariin tarjolla monipuolista tekemistä heti aamukymmenestä alkaen.

Tapahtuma sopii järjestäjien mukaan erinomaisesti kaiken ikäisille, niin yksittäisille liikkujille kuin yrityksillekin.

– Käynnistämme haastekampanjan kevään mittaan, jolla toivomme saavamme etenkin meitä juvalaisia innokkaasti liikkeelle, kertoo kunnanjohtaja Mervi Simoska tiedotteessa.

Koronan takia monet tapahtumat ovat peruuntuneet tai siirtyneet. Tämän Simoska uskoo näkyvän myönteisesti aikanaan toteutuvien tapahtumien osallistujamäärissä.

– Kyllä kovasti jo odotellaan, että päästään liikkumaan yhdessä ja tapaamaan ystäviä. Toki koronarajoitusten mukaan edelleen eletään ja tilannetta seurataan tarkasti, toteaa Simoska tiedotteessa.

Vehmaan lenkin järjestelyissä koronatilanne otetaan huomioon. Simoska kehottaakin seuraamaan tapahtuman tiedottamista tiiviisti, sillä viime hetken muutokset ovat mahdollisia.

Liikuntavälinekirppis toteutetaan myös tänä vuonna. Juhlavuottaan viettävä Juvan Partioveikot huolehtii kirppiksestä, ja tuotto menee sen toimintaan.

– Kannattaa kevätsiivouksen yhteydessä laittaa jemmaan itselle tarpeettomia liikuntavälineitä ja tuoda ne mukana tapahtumaamme. Viime vuonna niin luistimet, sukset, monot, sauvat kuin pyörätkin löysivät uusiin koteihin, toteaa Simoska tiedotteessa.

Vuoden 2021 tapahtuman suojelijana ja liikkumaan innoittajana toimii kestävyysjuoksija Jukka Keskisalo. Keskisalo tunnetaan estejuoksijana, jonka meriittilistalla ovat muun muassa vuoden 2006 3000 metrin esteiden Euroopan mestaruus ja saman matkan Suomen ennätys.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Vehmaan lenkille Juvan kunnan verkkosivulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka