Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laine osui toisessa Chicago-pelissä kahdesti – Kekäläisen Columbukseen kaappaama suomalaishyökkääjä todisti itseluottamuksen löytyneen kiihdyttämällä omasta päädystä maalintekoon

Patrik Laineen kuiva kausi NHL-liigassa on päättynyt ryminällä. Columbuksen Laine katkaisi 14 otteluun venähtäneen maalittoman jaksonsa lauantain Chicago-pelissä ja iski kaksi maalia, kun joukkueet kohtasivat uudestaan maanantaina.

Chicago voitti jälkimmäisen kamppailun jatkoajalla maalein 4–3. Laine iski kotijoukkueen 2–1-johtomaalin suoraan Max Domin syötöstä ja viimeisteli tärkeän 3–3-tasoituksen railakkaalla yksilösuorituksella.

– Pääsin nyt tilanteisiin ja ajoin enemmän maalille, Laine kertasi panostaan NHL:n nettisivuilla .

– Sain ensimmäisestä maalista itseluottamusta, ja pelissä tapahtuu hyviä asioita, kun vain suuntaa maalille.

Laineen itseluottamus näytti kivitalon kokoiselta, kun hän kiersi oman maalin takaa hyökkäyspäähän, harhautti Calvin de Haanin ja Riley Stillmanin ja taiteili kiekon toistamiseen Kevin Lankisen vartioimaan Chicagon maaliin.

– Pystyn luomaan tilanteita itse, mutta meidän täytyy saada yhteistyö pelaamaan paremmin ja saada voittoja sitä kautta, Laine jatkoi.

Domi yritti isänsä saappaisiin

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kaappasi talvella Laineen joukkueen hyökkäyksen ratkaisijaksi Winnipegistä. Alku oli terävä, mutta sen jälkeen Laine on ollut pitkään vaikeuksissa. Pahimmillaan hänelle ei merkitty peleissä ainuttakaan laukausta.

– Täytyy varmaan katsoa vielä seuraava peli, Laine vastasi the Athleticin kysymyksen taantuman sivuuttamisesta.

– Tänään peli kuitenkin tuntui hyvältä. Ketjumme pelasi vahvaa kiekkoa.

Laine pelasi ottelun samassa ketjussa toisen polven kiekkoilijan Domin ja tanskalaisen Oliver Björkstrandin kanssa. Tappeluun Chicagon Connor Murphyn kanssa pyrkineelle Domille tuli pelissä 14 rangaistusminuuttia.

Chicagolle voiton torjunut Kevin Lankinen torjui ottelussa 30 Columbuksen 33 laukauksesta. Joonas Korpisalolle kertyi Columbuksen maalilla yhtä monta koppia.