Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ogier ja Evans ajoivat Kroatian MM-rallissa kaksoisvoiton Toyotalle – "Mikä taistelu!"

Toyotan Sebastien Ogier kaasutteli Kroatian MM-rallin voittoon, kun hän kukisti viimeisellä erikoiskokeella tallitoveri Elfyn Evansin. Ogier voitti kilpailun 0,6 sekunnin erolla. Hyundain Thierry Neuville oli kolmas.

Neuville johti perjantain jälkeen, mutta valitsi väärät renkaat lauantaille. Ogier nousi kilpailun kärkeen lauantaina ja johti ennen päätöspäivää. Hän kolaroi sunnuntaiaamuna siirtymätaipaleella. Evans kuittasi kärkipaikan itselleen aamupäiväksi, mutta sortui pieneen ajovirheeseen viimeisellä erikoiskokeella ja jäi kilpailun toiseksi.

Fordin Teemu Suninen sijoittui parhaana suomalaisena yleiskilpailun 10:nneksi ja WRC2-luokan toiseksi Citroenin Mads Östbergin jälkeen.

– Loppujen lopuksi esitys oli hyvä. Alussa tilanne oli melko vaikea, koska emme testanneet kuivalla tiellä. Homma lähti toimimaan, kun totuimme autoon, Suninen tuumi kenttähaastattelussa.

Päätös-ek:n jännitysnäytelmä

Ranskalainen Ogier popsi Kroatiasta maksimipisteet, kun hän otti voitolla 25 pistettä ja power stagen pohja-ajalla viisi lisää. Ogier (61 pistettä) nousi MM-sarjan kärkeen ennen Neuvilleä (53) ja britti Evansia (51).

Ennen Kroatian rallin viimeistä erikoiskoetta, runsaan 14 kilometrin mittaista power stagea, Evans johti kisaa ja seitsenkertaista maailmanmestaria Ogieria 3,9 sekunnilla. Ogier johti väliajoissa Evansia jo 3,4 sekunnilla, mutta sitten brittikuljettaja kiristi 2,8 sekunnin päähän. Kilpailun voitto näytti kääntyvän Evansille.

Evans ajoi kuitenkin viimeisen mutkan leveäksi ja putosi päätös-ek:lla 4,5 sekunnin päähän Ogierista. Näin ranskalainen juhli kauden kolmannen MM-kilpailun voittoa täpärästi 0,6 sekunnin turvin.

– Mikä taistelu! Tämä oli iso juttu tallillemme. Uusi ralli MM-sarjassa, siihen valmistautuminen teetti paljon työtä, Toyotan urheilujohtaja Kaj Lindström huokaili tallin kaksoisvoittoa.

Kausi jatkuu MM-Portugalissa

Ennen Kroatian rallia MM-sarjaa johtanut Toyotan Kalle Rovanperä (39) pilasi kilpailunsa jo perjantain avauspätkällä, kun hän rysäytti ulos ja keskeytti. Rovanperä putosi MM-sarjassa viidenneksi. Hyundain Ott Tänak (40) on neljäntenä.

Kausi jatkuu kuukauden kuluttua Portugalissa. MM-sarjassa pyritään ajamaan 12 kilpailua.