Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NHL:n viime kierroksilla nähdään raju suomalaisvääntö

Pohjois-Amerikan NHL-jääkiekkoliigassa on kuusi pudotuspelipaikkaa ratkaisematta, kun jatkopaikasta kamppailevilla joukkueilla on 4–7 ottelua pelaamatta Vancouver pois lukien. Runkosarja päättyy Vancouverin neljään rästipeliin 15.–18. toukokuuta.

Vancouverin joukkueessa levinneet koronatartunnat aiheuttivat ottelusiirtoja, ja pohjoisessa divisioonassa on ratkennut sen seurauksena vain Toronton pudotuspelipaikka. Muissa divisioonissa on kussakin yksi jatkopaikka avoinna.

Suomalaisittain mielenkiintoisinta seurattavaa on Nashvillen ja Dallasin kamppailu keskisen divisioonan auki olevasta pudotuspelipaikasta.

Suomalaisista Mikael Granlund, Erik Haula, Eeli Tolvanen, Juuse Saros, Pekka Rinne ja varavahti Kasimir Kaskisuo edustavat Nashvillea. Roope Hintz, Joel Kiviranta, Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Sami Vatanen pelaavat Dallasissa.

Nashville on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, ja sillä on kolmen pisteen etu Dallasiin, mutta Dallasilla on ottelu vähemmän pelattuna.

Nashvillen ohjelmassa on maanantain Columbus-ottelun jälkeen toinen vieras Columbusta vastaan ja kaksi kotiottelua Carolinaa vastaan. Vieraskiertuetta jatkavan Dallasin ohjelmassa on Florida-pelin jälkeen kaksi ottelua Tampa Bayta ja kaksi ottelua Chicagoa vastaan.

McDavid ja tasaluku

Myös Edmonton Oilersin keskushyökkääjän Connor McDavidin pistetehtailu on jännittävää seurattavaa.

Oilersilla on seitsemän ottelua pelaamatta ja pudotuspelipaikka ratkaisematta, mutta se on ennusteen mukaan sijoittumassa pohjoisessa divisioonassa Toronton jälkeen toiseksi. Fanit keskittyvätkin jo siihen, yltääkö McDavid tynkäkaudella sataan tehopisteeseen.

McDavidilla on 49 ottelusta 87 tehopisteen saalis 29 maalista ja 58 syötöstä.

– Minulle on tärkeintä se, että joukkue pelaa hyvin, McDavid kommentoi pistetahtiaan NHL:n nettisivuilla .

– Jatkan samaan tapaan ja on ihan sama, pääsenkö sataan vai en. Se on vain numero.