Jukurit vahvisti Petrus Palmun sopimuksen – Saku Forsblom palaa kasvattajaseuraansa

Puolustaja Joni Jurmo hakee sopimusta kahden kuukauden koeajalla.

Saku Forsblom pelasi viime kaudella Jukureissa kuusi liigaottelua. AOP / Petri Saarelainen

Jukurien joukkue jääkiekkoliigassa täydentyy kahdella pelaajalla. Jukurit vahvisti Iltalehden aiemmin uutisoiman Petrus Palmun siirron Mikkeliin. Lisäksi Jukurien puolustusta täydentään seuran oma kasvatti Saku Forsblom. Molempien sopimukset ovat kaksivuotiset.

Palmu siirtyy Jukureihin Saksan DEL-liigan ERC Ingolstadtista ja Forsblom Mestiksen Imatran Ketterästä.

Kolmantena uutena nimenä Jukurien miehistöön liittyy puolustaja Joni Jurmo. Jurmo, 19, on tehnyt Jukurien kanssa kahden vuoden sopimuksen, jossa on kahden kuukauden koeaika. Jurmo pelasi viime kaudella Jypissä liigaa ja U20 SM-sarjaa, sekä Kiekko-Espoossa Mestistä.

Mikäli Iltalehden uutisoimat ruotsalaispuolustajat Niclas Lundgrenin ja Linus Nässenin laskee mukaan, on Jukureilla koossa jo 24 pelaajan rinki ensi kaudeksi.

Palmulle iso rooli

Joensuun Kiekko-Poikien kasvatti Petrus Palmu, 23, on aiemmilla liigakausillaan ollut tehokas pelaaja. TPS:n ja Jypin paidoissa pelaamissaan 135 liigaottelussa Palmu on tehnyt 34+55=89 tehopistettä.

– Aika samanlainen pelaaja olen kuin Saksaan lähtiessä, mutta toki kokemusta on karttunut, ja sitä kautta olen pyrkinyt olemaan parempi pelaaja. Tykkään edelleen tehdä paljon töitä, luistella ja karvata kiekkoa. Olen kokonaisvaltainen pelaaja, joka pyrkii totta kai tuomaan tehoja myös hyökkäyspäähän, Palmu kertoo Jukurien sivuilla.

ERC Ingolstadtin kausi päättyi viikonloppuna välierissä. Saksassa Palmu keräsi 38 ottelussa tehot 9+13=22. Tehoja Palmulta odottaa myös Jukurit.

– Hän on jo osoittanut kuuluvansa Liigan parhaimpiin hyökkääjiin, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kuvaa.

Oma kasvatti takaisin

Forsblom, 23, on Perttu Kiesilän tavoin tuore Mestiksen mestari Imatran Ketterästä. Forsblom pelasi Imatralla kaksi kautta ja oli tällä kaudella Ketterän varakapteeni.

– Kaksi vuotta Mestistä ovat kasvattaneet Sakusta liigapakin, jonka hän osoitti pelatessaan meillä lainasopimuksella muutaman ottelun keväällä. Hän on pelaajatyypiltään monipuolinen taistelija, ja hänen joukkueen eteen pelaaminensa on huipputasoa, Hakkarainen sanoo Jukurien sivuilla.

– Onhan tämä omanlaisensa unelmien täyttymys. Paluu kotiin on helppo, kun ei tarvitse tutustua uuteen kaupunkiin ja ihmisiin, Forsblom kertoo.

Koeajan kautta Jukureista paikkaa hakeva Joni Jurmo on Vancouver Canucksin 3. kierroksen NHL-varaus viime kesältä. Jurmo on Espoon Jääklubin kasvatti.

– Vahvuuteni ovat kiekollisessa pelaamisessa sekä luistelussa, ja pystyn avaamaan peliä ja pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä. Tavoitteena on kasvaa ensiksi liigatason kiekkoilijaksi ja tehdä sitä kautta tulosta, Jurmo kertoo Jukurien sivuilla.

Joukkue rakentuu

Jukurien pelaajatilanne

Maalivahdit: Waltteri Ignatjew (2022+2023), Eetu Randelin (2022) Oskari Salminen (2022+2023).

Puolustajat: Saku Forsblom (2023), Tom Grönblom (2022), Jaakko Haarti (2023), Hannes Häkkilä (2023+2024), Joni Jurmo (tryout, 2023), Niclas Lundgren*, Linus Nässen*, Axel Rindell (2022), Libor Zabransky (2023).

Hyökkääjät: Kristian Afanasjev (2022), Teemu Henritius (2022), Jarkko Immonen (2022), Perttu Kiesilä (2022+2023), Anssi Löfman (2022), Otto Mäkinen (2022), Petrus Palmu (2023), Jesper Piitulainen (2022), Teemu Pulkkinen (2022), Mikael Saha (2022), Jani Tuppurainen (2022).

*Uutisoitu Iltalehdessä 24.4.2021.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka