Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MP aloittaa kauden 250 katsojalla – Urheilupuisto jaetaan viiteen lohkoon

Toukokuu mennään tiukoin rajoituksin. MP on myynyt noin 500 kausikorttia.

Mikkelin Palloilijoiden ensimmäinen kotiottelu Ykkösessä on edessä helatorstaina. Vielä seuraavakin, 23. toukokuuta pelattava TPS-ottelu mahtuu nykyisten kokoontumisrajoitusten sisälle.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan Essoten alueella saa järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia, mikäli yleisö voidaan sijoittaa enintään 50 hengen katsomolohkoihin.

MP pystyy ottamaan kauden kahteen ensimmäiseen kotiotteluunsa 250 katsojaa, jotka jaetaan viiteen eri lohkoon. Lohkojen tarkemmat järjestelyt, kuten sisäänkäynnit, tarkentuvat vielä.

MP on myynyt tälle kaudelle noin 500 kausikorttia, joten kaikki eivät mahdu sisään EIF- ja TPS-otteluihin.

– Tiedotamme tarkemmin asiasta perjantaina. Kausikorttilaiset ja yhdessä parempi-kumppaniverkoston jäsenet voivat aikanaan hakea pelilipun. Niitä jaetaan sen verran, kuin riittää, sanoo toiminnanjohtaja Mika Roivas.

Kaikki lippujärjestelyt ennakkoon

MP ei jätä pääsylippuja porteille, vaan kaikki lippuliikenne tapahtuu ennakkoon. Odotettavissa on, että maksimimäärä täyttyy helposti, sillä viime kaudella MP:n ottelut vetivät huomattavasti suurempia yleisömääriä.

Viime vuonna MP sai ottaa kotiotteluihinsa noin 1 500 ihmistä, kun Urheilupuisto oli jaettu kolmeen eri 500 lohkoon. MP odottaa ja toivoo, että rajoituksia voitaisiin lieventää nopeasti.

– Viime kausi osoitti, että Urski soveltuu isommille yleisömäärillekin lohkoihin jaettuna, Roivas toteaa.

Viime kaudella MP:n kotiotteluissa tapahtui ainoastaan yksi altistuminen koronavirukselle, sekin pelikentällä. MP:n ja KTP:n ottelussa joukkueet altistuivat virukselle, kun ottelussa kentällä olleella henkilöllä todettiin tartunta.

Kausikortteja myyty vähemmän

Kausikorttien myynti on pudonnut huomattavasti viime vuodesta, jolloin kausikorttilaisia oli noin 800.

– Koronan tuoma epävarmuus näkyy varmasti tässäkin, Roivas arvelee.

Tuntuma on sama myös yhteistyökumppanien keskuudessa, miettii Roivas. Vuosi sitten yhteistyösopimuksia ehdittiin tehdä jo ennen pandemian alkua.

– Kohtuullisesti on mennyt. Tietysti on ollut vähän epävarmuutta, mikä näkyy. Silti pitää olla tyytyväinen siihen, että kumppaneita on lähtenyt hyvin mukaan. Töitä on sillä rintamalla vielä tehtävänä, Roivas sanoo.

Rovaniemellä voimassa ovat samankaltaiset rajoitukset. Kun RoPS ja MP kohtaavat sunnuntaina Ykkösen avausottelussaan, on Rovaniemen keskuskentän maksimikapasiteetti 400 katsojaa kahdeksaan eri lohkoon jaettuna.