Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-kisakokoonpanon odotus alkoi heti Ruotsi-tappion jälkeen – "Joku viisas saa tehdä päätöksen"

Suomen kenraaliharjoitus ennen jääkiekon MM-turnausta päättyi 2–3-tappioon Ruotsille Prahan EHT-turnauksessa.

Suomen odotetaan julkistavan MM-kokoonpanonsa myöhemmin tänään. Suomen joukkue matkustaa tänään MM-kisakaupunki Riikaan, missä Suomi pelaa MM-turnauksen ensimmäiset ottelunsa ensi viikonloppuna.

EHT-turnauksen päättyminen merkitsi siten pelaajille parituntiseksi ennakoidun odotuksen alkamista.

– En jossittele. Joku viisas saa tehdä päätöksen, kakkosketjun laidalla hyökännyt Jere Innala tiivisti pelaajien tunnelmat pelin jälkeen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei ehtinyt median haastateltavaksi ottelun jälkeen, koska hän siirtyi kokoustamaan muun valmennusjohdon kanssa lopullisen kisakokoonpanon valinnasta.

Ykkösketjun sentterinä pelannut Anton Lundell antoi vahvat kisanäytöt. Avauserässä Lundell otti kaksi helppoa jäähyä, mutta toisen erän alussa hän tasoitti pelin 1–1:een ajassa 23.54 Suomen päästyä ensimmäisen kerran ylivoimalle. Sitä oli kulunut runsaat puoli minuuttia, kun Lundell kiersi siniviivalta vasemmalle ja laukoi kiekon etuyläkulmaan Ruotsin maalivahdin Adam Reidebornin taakse.

– Ajoin vasemmalle ja (Oliwer) Kaski heitti ok syötön. Pääsin kävelemään pari askelta sisään ja pakki jäi vähän jälkeen. Tiesin, että jos saan ihan yläläskiin, se on aika varma maali. Viritin jousipyssyn ja sinne se meni, Lundell kertasi ensimmäistä miesten maajoukkuemaaliaan.

Jere Sallinen ja Valtteri Puustinen hyökkäsivät Lundellin ketjun laidoilla, ja kolmikon peli oli Suomen parasta Ruotsia vastaan.

– Minusta ketjun kanssa hyvin saatiin paikkoja hyökkäyspäähän. Saatiin mitä haettiin. Ei oltu pitempiä aikoja omissa ja saatiin luotua painetta hyökkäyspäässä, Lundell arvioi.

Suomen ote kirposi jäähyihin

Kakkosketjun suoritusta oli vaikeampi tulkita. Maajoukkueeseen vuosien tauon jälkeen tänä keväänä palannut sentterikonkari Petri Kontiola sai ottelun ensimmäisessä vaihdossaan kiekon leukaansa ja poistui kaukalosta. Kontiola palasi jäälle vasta kun erää oli jäljellä runsaat kaksi minuuttia, ja pelasi ottelun loppuun, mutta ei noussut esiin.

Avauserässä Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä viisiminuuttista, mutta menetti otteensa jäähyilyyn. Eemeli Suomen kaksiminuuttisen aikana Ruotsi käytti heti tilaisuutensa ja meni 1–0-johtoon, kun Jesper Fröden pääsi lyömään kiekon vapaasti maaliin.

Heti perään Anton Lundell otti Suomen seuraavan jäähyn koukkaamisesta, mutta tällä kertaa Suomi pelasi hyvää alivoimaa. Lundell kampitti itsensä seuraavalle jäähylle vain 27 sekuntia edellisen päättymisen jälkeen, mutta jälleen Suomi selvisi. Jäähyt sotkivat kuitenkin Suomen pelirytmin, eikä tilannetta helpottanut Kontiolan puuttuminen.

Lundellin tasoituksen jälkeen kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1–1. Kolmannen erän alussa maalipaikat olivat kortilla, kunnes Ruotsin Filip Hållander kuljetti kiekon kentän päästä päähän ja laukoi Mikael Seppälän jaloista lepattavan kiekon Suomen maalivahdin Jussi Olkinuoran taakse. Lopussa Suomi haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja Ruotsin Dennis Rasmussen lirutti kaukaa 3–1. Viime sekunneilla Jere Sallinen iski ottelun viimeisen maalin paluukiekosta.