Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-Leijonissa kokoonpanomuutoksia Norja-otteluun – Björnisen nelosketjusta tuli ykkönen

Jääkiekon MM-turnauksessa tänään Norjan kohtaavaan Suomen miehistöön on odotetusti tullut kokoonpanomuutoksia toissa päivän Kazakstan-tappion jälkeen. Leijonien valmennus on nostanut keskushyökkääjä Hannes Björnisen johtaman nelosketjun Norja-peliin Suomen ykkösketjuksi.

Björnisen vierellä ketjun laidoilla hyökkäävät joukkueen kapteeni Marko Anttila ja Saku Mäenalanen. Ketju on kahdessa ensimmäisessä MM-ottelussa ollut Suomen selvästi paras hyökkäyskolmikko.

Muutosta entiseen on myös aikuisten MM-kisoissa debytoineen 19-vuotiaan Anton Lundellin siirto laidalta keskushyökkääjäksi. Lundellin kakkosketjun laitahyökkääjät ovat Niko Ojamäki ja Arttu Ruotsalainen, jolta odotellaan tehoja.

Tämänkertaisissa MM-kisoissa debytoivat Ojamäen lisäksi neloskentällisessä puolustaja Kim Nousiainen ja hyökkääjä Valtteri Puustinen. Suomen apuvalmentajan Mikko Mannerin mukaan Ojamäelle ja Puustiselle on luvassa jääaikaa ylivoimapelissä.

– Kun täällä pelataan tiiviillä tahdilla, haluamme jakaa kaikille vastuuta, Manner perusteli etäinfossa Riiasta.

Leijonien maalille palaa avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan vakuuttavasti pelannut Jussi Olkinuora.

Yllätystulokset eivät yllätä

Suomi voitti ensimmäisessä ottelussaan Yhdysvallat 2–1, mutta hävisi toisessa pelissään 1–2 Kazakstanille. Jotakuta Suomi-fania saattoi järkyttää toissa päivän Kazakstan-tappio, mutta pitää muistaa, että vastassa oli KHL-pelaajista koottu yhtenäinen joukkue.

– Pelattiin Kazakstania vastaan hyvin, mutta viimeinen silaus jäi piippuun, Manner muotoili ja tarkoitti tietysti Leijonien tehottomuutta. Suomi voitti ottelun laukaukset 50–21.

– Haluamme kahden hyökkäävän pelaajan liikkuvan maalille nopeammin, että löytyy äijää molemmille tolpille. Saadaan sitä kautta painetta irtokiekoille paremmaksi, Manner suunnitteli.

Latvian MM-kisat ovat olleet yllätystulosten värittämä turnaus. Ei ole jokavuotista MM-tarjontaa, että Kanada on hävinnyt kaikki pelaamansa kolme otteluaan.

– Tämä on jatkumoa eri palloilulajeissa, kuten lentopallossa, koripallossa ja jalkapallossakin. Suuntaus on ollut tämä, eikä se yllätä yhtään, Manner kertoi.

Suomen ja Norjan B-alkulohkon ottelu alkaa Latvian Riiassa kello 20.15.

Suomen kentälliset Norjaa vastaan:

Maalivahti: 45 Jussi Olkinuora. Varalla 29 Harri Säteri.

1. viisikko: 6 Tony Sund–50 Miika Koivisto, 80 Saku Mäenalanen–24 Hannes Björninen–12 Marko Anttila.

2. viisikko: 3 Olli Määttä–2 Ville Pokka, 22 Arttu Ruotsalainen–15 Anton Lundell–20 Niko Ojamäki.

3. viisikko: 55 Atte Ohtamaa–7 Oliwer Kaski, 21 Jere Innala–27 Petri Kontiola–81 Iiro Pakarinen.

4. viisikko: 52 Mikael Seppälä –39 Kim Nousiainen, 76 Jere Sallinen–13 Mikael Ruohomaa–48 Valtteri Puustinen.