Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallioinen tähtäsi EM-pronssia ja Suomelle maapaikan Tokioon

Eetu Kallioinen sijoittui kolmanneksi miesten skeet-ammunnan EM-finaalissa Kroatiassa. Hän putosi torstai-illan finaalissa mestaruustaistelusta 50 kiekon jälkeen, mutta jo pelkkä kolmen joukkoon yltäminen riitti varmistamaan Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin, kun Kallioinen oli Saksan Vincent Haagaa etevämpi. Saksalainen taipui neljänneksi.

Olympiapaikan jahtaaminen ja mitalitaistelu uhkasivat kadota Kallioisen tähtäimistä, mutta hän pääsi täpärästi finaaliin. Suomalainen varmisti paikkansa uusinnan kautta, kun hän jätti kuudesta uusijasta kaksi taakseen. Neljän kilpailijan finaalissa hänen piti kukistaa joko saksalainen Haaga tai Kyproksen Georgios Achilleos, joista ensin mainitun tarkkuus ei riittänyt mitalitaisteluun. Achilleos saavutti lopulta hopeaa Italian Gabriele Rossettin jälkeen.

Suomen olympiakomitean verkkosivujen mukaan olympiapaikka on Suomelle 23:s. Miesten skeetissä maapaikka on toinen ja ampumaurheilussa kolmas. Aiemmin Lari Pesonen nappasi skeet-paikan.

Tokion olympialaiset pyritään järjestämään 23. heinäkuuta–8. elokuuta.