Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Holttinen ja Paavola nostavat rimaa tasatahtiin – seiväskaksikko ylitti Vaasassa ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen

Seiväshyppääjät Tommi Holttinen ja Mikko Paavola hilaavat tasatahtiin ennätyksiään ja kauden kotimaista kärkitulosta ylöspäin. Kaksikko ylitti sunnuntaina Vaasassa riman korkeudessa 564, ja molemmat kohensivat reilun parin viikon ikäisiä ennätyksiään kolme senttiä.

Holttinen ylitti 564 ensimmäisellä yrityksellään ja Paavola toisella, joten Holttinen voitti kilpailun.

– Lämmittelyssä hyppy ei kulkenut. Kun se alkoi kulkea ja 561 oli aiemmassa kilpailussa hypätty, rima nostettiin 564:ään, joka on Urheiluliiton Team Finland -valmennusryhmän tulosraja, Holttinen kertoi liiton tiedotteessa.

Edelliset ennätykset syntyivät Kuortaneen hallissa 13. toukokuuta.

– 564:n ylitys oli ihan hyvä hyppy, vaikka Kuortaneella tuntuma juoksuun oli parempi. Hyppäsin nyt vähän pienemmällä seipäällä kuin Kuortaneella, Holttinen jatkoi.

Ennen tätä kautta Holttisen ennätys oli vuonna 2018 hallissa hypätty 555 ja ulkoradoilta viime kesän tulos 552.

Roiskiminen loppu ennätyskorkeudessa

Myös Suomen mestari Paavola lämpeni kilpailuun verkkaisesti.

– Tehoja oli. Juoksu kulki, mutta hyppy ei ollut ihan kontrollissa. Alussa se oli sellaista roiskimista, mutta alkoi sitten kasaantua. 564 meni koskematta yli, Paavola kertoi.

Seuraava korkeus oli 569, mutta siihen kaksikko ei yltänyt.

– Siinä vaiheessa oli niin paljon hyppyjä alla, että 569:n ylitykseen ei oikeasti ollut mahdollisuuksia, Paavola tunnusti.

Paavola ylitti viime kesänä ennätyksekseen 546. Talven hallikisoissa hän kohensi tulosta neljästi ja lopulta 555:een.

Vaasassa kolmanneksi sijoittunut Juho Alasaari selvitti ennätyksellään 542 alle 19-vuotiaiden EM- ja MM-rajat.