Leijonien läpimurtohyökkääjä Ruotsalainen löysi tehovireensä laidalta – Suomen tähtikolmikko valmis vastuuseen myös MM-puolivälierässä

Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Arttu Ruotsalainen on tehnyt viimeistään tällä kaudella läpimurron kansainväliselle huipulle, ja vahva tulostahti on jatkunut myös Latvian MM-turnauksessa.

Keskushyökkääjänä kisat aloittanut Ruotsalainen löysi tehovireensä, kun päävalmentaja Jukka Jalonen siirsi Ruotsalaisen Norja-pelissä laidalle samaan ketjuun Anton Lundellin ja Niko Ojamäen kanssa.

Kolmikko nousi alkulohkon päätösotteluissa Suomen johtavaksi ketjuksi. Ruotsalainen itse on tykittänyt turnauksessa neljä maalia, joista kaksi syntyi alkulohkon päätösottelussa Kanadaa vastaan.

– Hyvin on lähtenyt "Lunkan" ja "Ojiksen" kanssa rullaamaan. Olemme pystyneet parantamaan peli peliltä, joten hyvältä on tuntunut, Ruotsalainen kommentoi Suomen etätiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

23-vuotias hyökkääjä on valmis kantamaan vastuuta myös torstaina, kun Leijonat pelaa paikasta mitalipeleihin Tshekkiä vastaan. Tshekki asettaa Suomelle väkevän haasteen, sillä maa päätti alkulohkon viiteen peräkkäiseen voittoon.

– Tshekki tulee varmasti paineistamaan kovaa ja on luisteluvoimainen joukkue. Heidän paineen alta pitää päästä pois ja olla omassa päässä kova, Ruotsalainen pohti.

Ruotsalainen aloitti kauden säkenöivästi Ilveksessä, jossa hän mätti 19 otteluun peräti 27 tehopistettä. Vahva pelivire jatkui tänä keväänä Buffalo Sabresissa, jossa Ruotsalainen iski viisi osumaa 17 otteluun.

Vaikka Jalonen asettikin Ruotsalaisen tuloksekkaasti laitahyökkääjäksi, hyökkääjä itse mieltää sentterin roolin ykköspelipaikakseen.

– Koko tähänastisen urani olen pelannut sentterinä, mutta toki laidallakin pystyn pelaamaan. Alkuturnaus meni itselläni myös siihen, että pääsin isoon kaukaloon ja eurooppalaiseen kiekkoon taas kiinni. Se oli myös iso juttu, pelkkä pelipaikan vaihto ei tuonut tulosta, Ruotsalainen järkeili.

Määttä tuntee Tshekin vaarat

Ruotsalainen on kaksinkertaisen NHL-mestarin, puolustaja Olli Määtän kanssa ainoat Suomen NHL-vahvistukset. Varmoin ottein Suomen puolustuksessa luutinut Määttä on ollut vakuuttunut Leijonien tehoketjun Ruotsalainen–Lundell–Ojamäki yhteispelistä.

– Ihan uskomattoman hyvin ovat pelanneet yhdessä. He pystyvät luomaan paikkoja pelissä, ja on iso asia, että he ovat uhkana koko ajan vastustajalle. He pelaavat myös puolustuspeliä erittäin hyvin. Se on tärkeä asia, kun mennään jatkopeleihin, että he ovat pystyneet eliminoimaan myös vastustajan paikat, Määttä suitsutti.

Torstain puolivälierään Suomi lähtee Määtän mukaan omilla vahvuuksilla. Vastustaja Tshekin vaarallisuus on tiedossa, sillä joukkueessa on runsaasti taitoa niin NHL:stä, KHL:stä kuin muistakin Euroopan liigoista, myös SM-liigasta.

– Heillä on todella taitavia hyökkääjiä ja puolustuksessakin on hyökkäystaitoa. Vaarallinen joukkue, mutta tiedämme, että jos pelaamme hyvää, omaa peliämme, pystymme voittamaan jokaisen joukkueen täällä, Määttä paalutti.

MM-kisojen alla Tshekki kukisti Leijonat EHT-turnauksessa 2–1. Maa oli hankala pala Leijonille myös 2010-luvun MM-kisoissa, sillä kuudesta kohtaamisesta voitto meni Tshekille peräti viidesti.

Suomen ja Tshekin puolivälierä alkaa torstaina Riiassa kello 20.15.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka