Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottas pettyi suoritukseensa: "Jotain on nyt vialla"

Kymmenenteen lähtöruutuun formula ykkösten Bakun gp:n aika-ajoissa jäänyt Valtteri Bottas harmitteli, ettei hän enää kyennyt parantamaan aikaansa päätössession loppuvaiheilla AlphaTaurin Yuki Tsunodan kolaroinnista johtuen.

– Punaisia ja keltaisia lippuja oli joka puolella. Se oli kaikin puolin aika sekava tilanne. Kovin moni muukaan kuljettaja ei ehtinyt ajaa viimeistä vetoaan, mutta siitä huolimatta säädöissä ei ihan kaikki ole vieläkään kohdallaan. Olen todella kaukana kärkivauhdista, eikä minulla ole aavistustakaan, mistä se johtuu, Bottas kertoi.

Paalupaikan valloitti Ferrarin Charles Leclerc ennen Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamiltonia ja MM-sarjaa johtavaa Red Bullin Max Verstappenia. Kaksi viimeksi mainittua ovat jakaneet tämän kauden voitot keskenään, joten aika näyttää, tuoko sunnuntaina ajettava F1-kauden kuudes osakilpailu tilastoihin uuden voittajan.

Bottas jäi tallikaverinsa Hamiltonin vauhdista lopulta runsaan sekunnin.

– Hamiltoniin nähden häviän hänelle vauhdissa jokaisessa mutkassa. Jos yritän puskea kovaa, rysäytän saman tien ulos. Lewis on voittotaistelussa mukana, ja siellä minunkin pitäisi olla. Jotain on nyt vialla, mutta en osaa sanoa mitä.

Heikosti sujuneesta aika-ajosta huolimatta Bottas näkee kuitenkin valoa Azerbaidzhanin kisataivaalla.

– Yritetään ottaa tästä kaikki oppi mukaan. Sunnuntain kilpailussa mitä tahansa voi tapahtua.

Saadaanko kaudelle kolmas voittaja?

Kimi Räikkönen päätyi aika-ajossa 14. sijalle, mikä samalla sivuaa hänen tämän kauden parasta lähtöruutuaan. Alfa Romeo -kuljettaja on sijoittunut tämän kauden kuudessa aika-ajossa nyt kolmeen otteeseen samaiselle sijalle.

– Meillä oli loppuvaiheessa käytössä ainoastaan käytetyt renkaat, mikä osaltaan teki tuloksen teosta haastavaa. Punaisista lipuista johtuneet keskeytykset hankaloittivat luonnollisesti nekin osaltaan ajosuorituksia.

Bottaksen tavoin myös Räikkönen starttaa sunnuntain osakilpailuun kaikesta huolimatta positiivisin mielin.

– Bakussa kaikki on tietenkin mahdollista, jos mietitään kuinka monta kertaa nytkin aika-ajot keskeytettiin. Yritämme pysyä poissa vaikeuksista ensimmäisillä kierroksilla, minkä jälkeen katsomme mitä lopulta saamme, Räikkönen totesi.