Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristian Pulli harkitsee kilpailutaukoa – keho ei ole ottanut harjoitusta vastaan normaalisti hallikauden rasitusten jäljiltä

Olympialaisiin jo valittu pituushyppääjä Kristian Pulli ei ole saanut hyppyjään toivomiinsa pituuksiin alkukesän kisoissa. Kausi alkoi toukokuussa Gatesheadissa myötätuulituloksella 785, jonka jatkoksi hän ponnisti tiistaina Turussa kakkossijan Paavo Nurmen kisoissa tuloksella 782.

Pulli tuntee kehossaan pientä ylirasitusta.

– Nyt täytyy ottaa vähän takapakkia. Kilpailen vielä ensi viikolla Orimattilassa ja jatkan sitten treeniä, Pulli suunnitteli.

Pulli, 26, hyppäsi vuosi sitten Suomen ennätyksen 827. Maaliskuussa hän hyppäsi sen jatkoksi sisäratojen Suomen ennätyksen 824, joka riitti EM-hallikisoissa pronssimitaliin.

– Keskityin viime talvena ensi kertaa tiukasti hallikauteen. Sen jälkeen olen huomannut harjoituksissa, etteivät treenit ole tarttuneet normaalisti. Kropassa on painanut, kun kehossa on hermostollista kuormitusta ja väsymystä, Pulli kertoi.

– Se johtuu varmasti siitä, että olen ollut pitkään hyvässä kunnossa.

Pulli on ollut koko kevään ulkomaan harjoitusleirillä ja nyt hän rauhoittaa tilannetta virettään tarkkaillen.

– Suunnitelma voi muuttua, jos tulokset alkavat parantua. Eikä kilpailutauko ainakaan välttämättä jatku olympialaisiin asti, Pulli pohdiskeli.

Bäck tavoittelee rankingpaikkaa

Olympialaisiin pyrkii myös Kristian Bäck, joka sijoittui Paavo Nurmen kisojen pituushypyssä neljänneksi tuloksella 774.

Loukkaantumisista viime kaudet kärsinyt Bäck oli varovaisesti tyytyväinen tulokseensa, kun hän sentään selvisi kilpailusta loukkaantumatta. Bäckin edellisestä kilpailusta oli jo lähes vuosi, kun viime kausi päättyi reiden lähentäjän repeämiseen.

– Ei ollut helppoa näin pitkän tauon jälkeen, mutta sain viimeiseen hyppyyn hyvin adrenaliinia, Bäck kertoi.

– Minun pitäisi kyetä hyppäämään paremmin, joten olympiaunelma elää edelleen. Se kuitenkin vaatii minulta olympiarankingissa ainakin yli 790 tai mieluummin kahdeksikolla alkavia tuloksia seuraavista kilpailuista.

Bäck, 24, sijoittui kesän 2016 Euroopan mestaruuskilpailuissa viidenneksi.