Tampa Bay kukisti Carolinan jälleen ja etenee jatkoon – Vegasille hävinneet Coloradon suomalaiset tehopisteille

Jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightning kukisti Carolina Hurricanesin jo neljännen kerran ja etenee lähes puhtaasti jatkoon. Carolina ehti viedä pudotuspelien toisella kierroksella Tampasta voiton vain kertaalleen.

Joukkueiden viimeiseksi jäänyt kohtaaminen päättyi Tampa Bayn hyväksi maalein 2–0. Ottelun ensimmäisen maalin laukoi toisessa erässä Tampan kanadalaishyökkääjä Brayden Point.

Voittolukemat viimeisteli Pointin yhdysvaltalaiskollega Ross Colton, kun kolmatta erää oli pelattu noin yhdeksän minuuttia. Colton käytti aikansa jäällä tehokkaasti, sillä hänelle kertyi peliaikaa vain vajaat kahdeksan minuuttia.

Hurrikaanien maalitili ei kumissut tyhjyyttään ainakaan yrittämisen puutteen vuoksi. Carolinalaiset laukoivat maalia kohden yhteensä 29 kertaa, neljä laukausta vastustajaansa enemmän.

Hallitseva mestari Tampa Bay kohtaa seuraavaksi joko Boston Bruinsin tai New York Islandersin. Newyorkilaiset johtavat ottelusarjaa 3–2. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Aho ja Hakanpää jäähylle

Carolinan putoamisen myötä kesälomille lähtevät myös joukkueen suomalaisvahvistukset Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jani Hakanpää.

Kauden viimeisen ottelun aikana sekä Aho että Hakanpää ottivat rangaistukset. Aho passitettiin väkivaltaisuudesta kahdeksi minuutiksi jäähylle hänen otettua yhteen Tampan kanadalaisen hyökkääjän Steven Stamkosin kanssa ensimmäisen erän lopulla. Stamkos sai niin ikään kahden minuutin rangaistuksen samaisesta kärhämästä.

Hakanpää sai oman kaksiminuuttisensa estämisestä toisen erän alkupuolella.

Aho joutui rangaistukseen johtaneeseen tilanteeseen myös ottelun toisessa erässä. Tuolloin hän tosin joutui koukkauksen kohteeksi, minkä vuoksi Tampan tshekkihyökkääjä Ondrej Palat lähti jäähylle.

Aho oli jäällä kaikkiaan 56 pelissä ja Teräväinen 21:ssä. Hakanpää siirtyi Carolinaan huhtikuussa kesken kauden Anaheim Ducksin riveistä. Anaheimin paidassa pelejä kertyi 42, kun taas Carolinan joukkuetoverien rinnalla hän ehti taistella 15 ottelussa.

Aho teki kauden aikana yhteensä 24 maalia, Teräväinen puolestaan viisi ja Hakanpää kaksi.

Donskoi teki maalin

Toisaalla ottivat toisistaan mittaa Vegas Golden Knights ja Colorado Avalanche. Joukkueet lähtivät peliin ottelusarjan ollessa tasoissa.

Ensimmäisten kahden erän aikana voitto näytti olevan menossa Avalanchelle, mutta kolmannen erän tasoitukset veivät pelin jatkoajalle. Coloradon suomalaisten onnistumisista huolimatta Vegas otti voiton ja kaahasi ottelusarjan johtoon jatkopaikkaa kärkkymään.

Ottelun avausmaalin teki Coloradon Brandon Saad, kun ensimmäistä erää oli jäljellä enää sekunteja. Saadin joukkuetoveri suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen avitti maalinteossa ja koppasi syöttöpisteen.

Rantanen oli tähän mennessä ehtinyt käydä jo jäähylläkin. Hän sai kaksiminuuttisen rangaistuksen vastustajan maalivahdin estämisestä.

Toisen erän loppupuolella Avalanchen toinen suomalaisvahvistus Joonas Donskoi puolestaan upotti kiekon kultaisten ritarien verkkoon ja vei joukkueensa 2–0-johtoon.

Lasvegasilaiset kuitenkin tasoittivat tilanteen jo kolmannen erän ensiminuuteilla. Kavennusmaalin teki ensimmäisen minuutin jälkeen Alex Tuch ja jatkoajan sinetöi Jonathan Marchessault noin kolme minuuttia myöhemmin.

Jatkoaika jäi sekin lyhykäiseksi, sillä Golden Knightsin Mark Stone teki onnistuneen rannelaukauksensa, kun jatkoaikaa oli takana 50 sekuntia. Peli päättyi Golden Knightsin hyväksi 3–2 ja samoihin lukemiin asettui myös ottelusarja, jättäen lasvegasilaiset voiton päähän jatkopaikasta.

Jatkoon pääsevällä joukkueella on seuraavana vastassaan Montreal Canadiens, joka varmisti oman jatkopaikkansa päivää aiemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka