Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bostonin maalivahti Rask ennakoi joutuvansa leikkaukseen, uran jatko mietintään – New York Islanders neljän parhaan joukkoon

New York Islanders pelaa toista vuotta peräkkäin NHL-jääkiekon neljän parhaan joukossa. Islanders pudotti toisella pudotuspelikierroksella jatkosta Boston Bruinsin voitoin 4–2, kun joukkueiden kuudes ottelu ratkesi maalein 6–2.

Tasanumeroihin päättyneen ensimmäisen erän jälkeen newyorkilaiset ottivat pesäeroa vastustajaansa nakuttamalla toisessa erässä kaikkiaan kolme maalia.

Kolmannen erän alkupuolella Bruins kavensi tilannetta, mutta Islandersin Cal Clutterbuckin ja Ryan Pulockin aivan peräkanaa viimeisellä peliminuutilla tyhjään verkkoon takomat maalit sinetöivät loppulukemat.

Islandersin jatkopaikka tarkoitti, että joukkueen 34-vuotias hyökkääjä Leo Komarov jatkaa liigan mestaruuden eli Stanley cupin tavoittelua. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee hallitseva mestari Tampa Bay Lightning, ja panoksena on paikka liigan finaalisarjassa.

Bostonin karsiutuminen päätti Komarovin ikätoverin Tuukka Raskin kauden ja mahdollisesti jopa uran. Raskilla ei ole ensi kaudesta sopimusta, ja loukkaantumiset vaivaavat.

Boston Globe -lehden mukaan Rask myönsi kauden päätyttyä, että hän voi joutua leikkaukseen. Rask ei kuitenkaan paljastanut, millaisesta terveysmurheesta on kyse.

– En halua tarkentaa sitä nyt. Seura julkistaa piakkoin loukkaantumislistan, ja palataan asiaan silloin. Nyt minun vaivojeni ei kuulu olla otsikossa, Rask kommentoi lehden mukaan.

Rask suomi itseään

Rask pelasi Bruinsin kauden kaikki 11 pudotuspeliä. Ratkaisupelissä Islandersia vastaan Bruinsin puolustuksella oli pahoja ongelmia, ja torjuja joutui lujille. Rask torjui 23 kiekkoa 27:stä, ja Islanders teki kaksi maalia tyhjiin.

– Toki minun olisi ottaa useampi torjunta ja pitää ottelu tasaisempana. En onnistunut siinä, ja kausi päättyi, Rask tiivisti. Maalivahti arvioi, että uran jatkon miettiminen vaatii ainakin muutamat hyvät yöunet ja joukkueen päätöspalaverin.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy ei laittanut tappiota Raskin piikkiin.

– Tämä oli joukkueen tappio, oli sitten kyse lisämaalien teosta tai paremmasta puolustamisesta, Cassidy korosti Boston Globen mukaan.

Islandersin ykkönen oli kaksi maalia toisessa erässä tehnyt Brock Nelson, josta oli tullut hiljattain isä.

– Brock pelasi neljännen Bruins-ottelun ilman yöunia, mutta tänään hän oli virkeä ja pelasi omanlaisensa ottelun, kommentoi Islandersin päävalmentaja Barry Trotz NHL :n verkkosivuilla.

---

Korjattu aiempaa uutista: Rask torjui häntä kohti ammutuista 27 laukauksesta 23, kaikkiaan laukauksia kohti Bostonin maalia oli 29.