Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus varjostaa EM-kisojen neljättä pelipäivää – "Tiedämme, että rokotuksista voi aiheutua sivuvaikutuksia"

Jalkapallon miesten EM-kisojen neljäs pelipäivä huipentuu maanantai-iltana Sevillassa pelattavaan Espanjan ja Ruotsin väliseen otteluun. Kohtaamista varjostavat joukkueiden valmistautumista häirinneet koronavirustartunnat.

Molempien joukkueiden leireissä todettiin kisoihin valmistavalla viikolla kaksi tartuntatapausta, joskin Espanjan Diego Llorente pääsi jo perjantaina takaisin joukkueen mukaan saatuaan neljä peräkkäistä negatiivista testitulosta.

Espanjan maajoukkuepelaajille järjestettiin ensimmäinen koronavirusrokotus pikavauhdilla perjantaiksi. Toinen piikki annettaisiin tällä aikataululla juuri ennen puolivälieriä, mikä tarkoittaisi suojaa vasta lähempänä välieriä. Ruotsin joukkuetta ei näillä tiedoin olla rokottamassa.

– Olisin halunnut, että rokotukset olisi ollut mahdollista ottaa jo silloin, kun pelaajalista julkaistiin. Tiedämme, että rokotuksista voi aiheutua sivuvaikutuksia. Olisi todella paha tilanne, jos jollekin tulisi oireita näin lähellä ottelua, Espanjan päävalmentaja Luis Enrique mietti Guardianin mukaan torstaina.

Slovakian pitää pysäyttää Lewandowski

Kansojen liigan C-liigan pudotuspelivaiheen voittajana kisoihin ponnistanut Skotlanti kohtaa maanantain avausottelussa Tshekin.

Tshekin päävalmentaja Jaroslav Silhavy tyhjensi brittifutikseen liittyvän kliseepankin ennakoidessaan D-lohkon ottelua.

– Skotlanti on jämerä ja kova joukkue, joka puolustaa hyvin. He ovat isoja, vahvoja ja aggressiivisia. He haluavat edetä ja viimeistellä nopeasti 1vs1-tilanteissa, joten meidän pitää olla valmiita, Silhavy sanoi kisojen verkkosivujen ennakossa.

Espanjan ja Ruotsin lisäksi E-lohkossa pelaavat Puola ja Slovakia. Slovakialla on maanantaina Pietarissa vain yksi tehtävä: pysäyttää Saksan Bundesliigassa 49 vuotta vanhan maaliennätyksen rikkonut Robert Lewandowski.

– Siitä tulee valtava haaste. Ei pelkästään minulle, vaan koko joukkueelle. Toivon todella, että muut jätkät auttavat minua, Slovakian toppari Lubomir Satka vastasi medialle.

Skotlanti–Tshekki alkaa kello 16, Puola–Slovakia kello 19 ja Espanja–Ruotsi iltakymmeneltä.