Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toni Kuusela rikkoi keihäänheiton olympiarajan Orimattilassa – Senni Salminen loikki myötätuulessa huipputuloksen 14,70

Suomalaiset yleisurheilijat olivat kelpo vireessä Orimattilan Tähtien kisoissa tiistaina. Samalla Suomen olympiakelpoisten urheilijoiden ryhmä täydentyi yhdellä urheilijalla, kun keihäänheittäjä Toni Kuusela kiskaisi toisella yrityksellään tuloksen 85,03.

Tulos ylitti Tokion olympiarajan kolmella sentillä, ja Kuusela lopetti kisan nappiheittonsa jälkeen.

– Tulos ei tullut puun takaa. Minulla on ollut taas vaan niin vaikeaa. Heti ensimmäisen kisan jälkeen Vantaalla alkoivat ongelmat. Sen jälkeen olen tapellut kovien kipujen kanssa. Siksi juuri nyt tuntuu aivan hemmetin hyvältä, Kuusela sanoi iloisena.

Ennätysheitto miellytti Kuuselaa.

– Se oli just sitä, mitä olen hakenut jo pitkään. Siinä liike tapahtui suoraan eteenpäin. Silloin kun onnistun siinä, keppi kyllä lentää.

Miesten keihään ykkönen oli Puolan Marcin Krukowski, joka heitti 86,52.

Tuuli esti ennätyksen

Naisten kolmiloikkapaikalla nähtiin tasokas kansallinen kisa. Ykköspaikan vei viikko sitten uuden Suomen ennätyksen hypännyt Senni Salminen. Salmisen voittotulos oli suorastaan häikäisevä 14,70. Ainoa miinus oli se, että hyppy syntyi 2,6 sekuntimetrin myötätuuleen. Sallituissa oloissa Imatran Urheilijoiden loikkaajan paras siivu kantoi 14,41, joka jäi vain kymmenen senttiä SE:stä.

– Voittohypyssä toinen loikka lähti liikkumaan ihan eri tavalla kuin SE-hypyssä. Se kimmahti oikein kunnolla, ja ilmassa tuli tunne, että minne oikein laskeudun. Se oli kaikin puolin hyvä hyppy, joskaan ei täydellinen, Salminen sanoi.

Salminen ei pidä itseään vielä Suomen kaikkien aikojen parhaana kolmiloikkaajana.

– Heli Koivula tempaisi aikanaan tuulituloksen 14,83. Sen haluan rikkoa ja mieluiten sallituissa oloissa. Tilanteeni näyttää nyt hyvältä, tulevana lauantaina EM-joukkuekisoissa kilpaileva Salminen sanoi.

Orimattilan Jymyä edustavan Kristiina Mäkelän parhaaksi jäi 14,19. Mäkelän sarja oli tasainen, vain piikki puuttui.

– Tuntuu, että hakkaan päätä seinään. Toiveissa oli pidempi potku, mutta ehkä se tulee parin viikon päästä Kuortaneella, olympiarajaa metsästävä Mäkelä sanoi.