Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi taistelee tänään Venäjää vastaan – voitto varmistaisi Huuhkajien pudotuspelipaikan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue saattaa varmistaa tänään jatkopaikkansa EM-lopputurnauksessa. Suomi kohtaa Venäjän ottelussa, joka alkaa Pietarin stadionilla kello 16.

Mikäli Suomi voittaa kamppailun, neljännesvälieräpaikka varmistuu. Pudotuspeleihin etenee kunkin lohkon kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta.

Voittamalla Venäjän Huuhkajat olisi huonoimmillaankin neljän parhaan lohkokolmosen joukossa. Tasapeli veisi Huuhkajat lähelle jatkopaikkaa ennen B-alkulohkon päätösottelua Belgiaa vastaan.

Suomi aloitti turnauksen voittamalla Kööpenhaminassa Tanskan 1–0. Venäjän urakka käynnistyi Pietarissa 0–3-tappiolla Belgialle.

– Toivottavasti pystymme järkyttämään heitä heti pelin alussa ja tekemään maalin. Henkinen kantti mitataan puolin ja toisin, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi tiistain tiedotustilaisuudessa.

Tiiviisti puolustanut Suomi oli Tanskaa vastaan pääosin vastaanottavana osapuolena.

– Konkreettisena tavoitteena voisi olla, että saamme enemmän laukauksia maalia kohti kuin Tanska-ottelussa. Kiva olisi saada hyökkäyspään erikoistilanteita kokeiltua käytännössä, mutta ne eivät ole itsetarkoitus, Kanerva sanoi.

Toivion varpaan kunto kysymysmerkki

Suomen joukkueen terveystilanne on hyvä. Tärkeällä keskuspuolustajalla Joona Toiviolla on tosin ongelmia varpaansa kanssa, joten hän on pieni kysymysmerkki.

Kokenut puolustaja Juri Zhirkov on Venäjältä varmuudella sivussa loukkaantumisen takia. Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesov vahvisti tiistaina, että Zhirkovin EM-turnaus on todennäköisesti ohi.

– Tämä on iso peli molemmille joukkueille. Luulen, että tulee todella tiukka ottelu. Taistelemme viimeiseen sekuntiin saakka, keskikenttäpelaaja Joni Kauko vakuutti.