Jukureita viisi vuotta kannatellut Sami Rajaniemi jättää Liiga-kaukalot – Ura jatkuu Ruotsin pääsarjassa

Rajaniemi on torjunut Jukurien veräjällä koko seuran Liiga-taipaleen. Ensi kaudeksi oulaistelainen torjuja siirtyy SHL:aan ja sarjanousija Timrå IK:hon.

Juho Silventoinen

Jukurit menettää viime vuosien ykkösmaalivahtinsa Sami Rajaniemen. Ruotsin pääsarjaan SHL:aan tulevaksi kaudeksi noussut Timrå IK tiedotti keskiviikkona kiinnittäneensä Rajaniemen. Sopimus on yksivuotinen.

– Sami on varsin liikkuvainen ja atleettinen maalivahti, joka lukee peliä hyvin. Hänen kätensä ovat hyvin liikkuvat ja hän on reaktioissaan nopea, mikä on nykyajan maalivahtipelissä tärkeää, kommentoi Timrå IK:n GM Kent Norberg seuran tiedotteessa.

Rajaniemi siirtyi Jukureihin huhtikuussa 2016 seuran ensimmäisen Liiga-kauden alla. Hän on torjunut Liigassa 308 ottelussa, joista 247 jukuripaidassa.

Viime Liiga-kaudella Rajaniemi pysäytti kiekkoja 45 ottelussa. Torjuntaprosentiksi muodostui 88,93 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,00 per pelattu 60 minuuttia.

Tilastojen valossa kausi oli Rajaniemen muita Jukurit-kausia heikompi, mutta se poiki silti A-maajoukkuedebyytin. Rajaniemi torjui sarjakauden aikana kahdessa maaottelussa, joista hän voitti toisen.

Aiemmin urallaan Rajaniemi on edustanut Liiga-seuroista Kärppiä, Pelicansia sekä JYPiä. Timrå on hänen ensimmäinen seuransa ulkomailla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka