Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Belgia-ottelun odotus kasvaa – "Belgian pelaajat ovat yksilöinä meitä parempia"

Huuhkajien keskuspuolustaja Daniel O'Shaughnessy kertoi perjantaina, ettei joukkue ole vielä käynyt tarkasti läpi Belgian pelaamista. Tutustuminen alkanee lauantaina, mutta Belgian tähtisikermän pelaajat ovat toki tiedossa ennestään.

– Heitä näkee viikoittain pelaamassa esimerkiksi Valioliigassa, Italian liigassa ja Mestarien liigassa, O'Shaughnessy sanoi Huuhkajien etätiedotustilaisuudessa.

Monet Belgian pelaajat edustavat jalkapallon jättiseuroja, kun O'Shaughnessy pelaa kotimaan liigan HJK:ssa.

– Varmaan isoin asia ovat olleet stadionit ja yleisömäärät. Sen on ehkä huomannut eniten. Itse otteluissa peli- ja tilannenopeus, niissä on iso ero, O'Shaughnessy vertasi EM-otteluita Suomen liigan peleihin.

Suomi ja Belgia iskevät yhteen miesten EM-turnauksessa maanantaina Pietarissa. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistan ykkösenä komeileva Belgia on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta Suomen tilanne on auki.

Huuhkajat aloitti EM-urakkansa voittamalla Kööpenhaminassa Tanskan 1–0. Toisessa ottelussaan Suomi hävisi Pietarissa Venäjälle 0–1. Voittamalla Belgian Suomen jatkopaikka olisi varma, ja muutkin tulokset saattavat riittää neljännesvälieriin pääsyyn.

"Täytyy sopeutua erilaisiin pelaajiin"

Belgia ei ole varmistanut lohkovoittoaan, joten se tuskin lepuuttaa kovin monia runkomiehiään.

– Meidän täytyy puolustaa kompaktisti. Olisi myös hyvä saada pidettyä palloa ja luotua pidempiä hyökkäyksiä. Se antaisi meille sauman ottaa välillä vähän happea, kun emme joutuisi koko aikaa puolustamaan, laitapuolustaja Nikolai Alho sanoi.

O'Shaughnessy on ollut molemmissa Suomen otteluissa avauksessa, Alholle ei ole toistaiseksi peliminuutteja kertynyt. Myös O'Shaughnessylla on näkemys, miten Belgian tähdet pysyvät kurissa.

– Aina täytyy sopeutua erilaisiin pelaajiin ja yrittää ohjata heitä tietyille alueille, joilla itse on vahvimmillaan. Belgian pelaajat ovat yksilöinä meitä parempia, O'Shaughnessy myönsi.

Alho sai ennen EM-kisoja pelatussa Viro-ottelussa nilkkavamman, josta hän on toipunut täyteen iskuun.

– Nilkka meni ympäri, ja tuli pieni nivelsidevamma, Alho muisteli.