Norjan jalkapalloliitto äänesti: maa ei boikotoi Qatarin MM-turnausta

Norjan jalkapalloliitto päätti sunnuntaina, ettei se aio boikotoida Qatarissa vuonna 2022 pelattavaa jalkapallon miesten MM-turnausta. Norjan maajoukkuepelaajat ottivat kantaa Qatarin ihmisoikeustilanteeseen ja vierastyöläisten asemaan t-paidoilla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Norjan jalkapalloliitto päätti sunnuntaina, ettei se aio boikotoida Qatarissa vuonna 2022 pelattavaa jalkapallon miesten MM-turnausta. Liitto järjesti asiasta äänestyksen, jossa 368 edustajaa äänesti boikottia vastaan ja 121 sen puolesta.

Qatarin MM-turnaus on herättänyt runsaasti kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen takia. Norjan liitto kuitenkin katsoi, ettei boikotti ole paras tapa lähestyä turnausta ja emiirikunnan tilannetta.

Vuonomaassa keskustelu kisaboikotista voimistui alkuvuodesta, kun maan pääsarjaseura Tromsö IL toivoi Norjan boikotoivan MM-turnausta. Sen jälkeen monet muut norjalaisseurat ilmoittivat tukevansa boikottia.

Norja on pelannut jalkapallon miesten arvokisoissa viimeksi vuonna 2000. Tällä hetkellä joukkue on MM-karsintalohkossaan neljäntenä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka