Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Belgia ja Portugali tarjoavat sunnuntain EM-jalkapallon herkkupalan, Hollanti ja Tshekki kohtaavat toisessa neljännesvälierässä

Jalkapallon miesten EM-kisojen neljännesvälierissä pelataan sunnuntaina kaksi ottelua. Hollanti voitti oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä ja on sen ansiosta ennakkosuosikki Tshekki-ottelussa.

– Meidän on pystyttävä huippusuoritukseen, jotta saamme hyvän tuloksen aikaiseksi. Tshekki osoitti lohkovaiheessa taitonsa, minkä vuoksi meidän on tehtävä kovasti töitä päästäksemme jatkoon, kommentoi Hollannin päävalmentaja Frank de Boer Euroopan jalkapalloliitto Uefan verkkosivuilla .

Tshekki sijoittui omassa alkulohkossaan kolmanneksi ja selvisi 16 parhaan joukkoon lohkokolmosten välisen vertailun ansiosta. Tshekki-leirissä tiedostetaan vastustajan laadukkuus, mutta samaan aikaan uskotaan myös omiin mahdollisuuksiin.

– Hollannin joukkueesta löytyy paljon yksilötaitoa ja nopeutta. He tuntevat hyvin oman pelisysteeminsä ja pyrkivät saamaan palloa nopeasti liikkeelle. Jos haluamme selvitä jatkoon, meidän on kyettävä parhaaseen suoritukseemme, Tshekki-luotsi Jaroslav Silhavy sanoi.

Hollanti–Tshekki alkaa sunnuntaina kello 19 ja ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Walesin tai Tanskan.

"Belgian joukkue on ollut kauan yhdessä"

Sunnuntain todellinen herkkupala nähdään myöhäisillassa, kun Belgia saa vastaansa Portugalin. Belgia on tunnetusti hyökkäysvoimainen joukkue, joka elää maaleista. Tällä kertaa vastaan asettuu Portugali ja maailman parhaisiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Cristiano Ronaldo, joka johtaa EM-turnauksen maalipörssiä viidellä osumallaan.

– Mikä on paras tapa pysäyttää Ronaldo? Joukkueena. Se on aina ollut vahvuutemme. Tiedän mediahuomion keskittyvän Ronaldoon, mutta Portugalin joukkueesta löytyy paljon muitakin maalintekoon kykeneviä pelaajia, belgialaispuolustaja Toby Alderweireld kommentoi Uefan verkkosivuilla .

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos toteaa löytäneensä Belgian pelaamisesta heikkouksia, mutta luonnollisestikaan hän ei aio tässä vaiheessa turnausta kertoa niitä julki.

– Belgian joukkue on ollut kauan yhdessä ja se voidaan listata yhdeksi heidän vahvuudekseen. Heidän pelaamisensa sujuu kuin luonnostaan, kun kaikki tietävät, missä kukin kentällä liikkuu. Belgia voi muuttaa pelisysteemiään useampaan eri muotoon, mikä voi aiheuttaa meille haasteita, Santos sanoi TSN -sivustolla.

Belgia–Portugali pelataan sunnuntaina alkaen kello 22 ja ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Italian tai Itävallan.