Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sara Kuivisto rikkoi yli 40 vuotta vanhan Suomen ennätyksen, tunsi vauhtinsa jo ennen kisaa: "Jalat painoivat vain gramman"

Sara Kuivisto rikkoi yli 40 vuotta vanhan Suomen ennätyksen, kun hän juoksi Vaasassa yleisurheilun olympiarankingkilpailuissa 1 500 metrillä Suomen kaikkien aikojen kärkiaikaan 4.05,39. Kuivisto juoksi kisan viimeiset sadat metrit yksin ja laittoi uusiksi Sinikka Tyynelän ennätyksen. Tyynelän ennätys 4.06,01 kesti vuodesta 1977.

– Kun yksin painoin, niin pahalta tuntui. Olen koko viikon ajatellut, että pääsen 4.05:n aikaan, joten olen tyytyväinen aikaan ja Suomen ennätykseen, kertasi itseään hetken juoksun jälkeen koonnut Kuivisto.

Suomen ennätys ei tullut Kuivistolle yllätyksenä. Hän tiesi jo ennen kilpailua, että kropassa on virtaa ennätysjuoksuun. SE paranikin yli puolella sekunnilla.

– Verryttelyssä tuntui, että kenen kroppa tämä on, kun tuntui, että jalat painavat vain gramman, Kuivisto sanoi.

Vaasan juoksu oli todennäköinen sinetti Kuiviston olympiapaikalle myös 1 500 metrillä.

Murto sai olympiasinetin

Seiväshypääjä Wilma Murto oli Vaasassa yhtä hymyä, ja siihen oli syynsä: Murto ylitti ulkoratojen ennätyksensä 462. Kilpailun voitto ja kova tulos tiesivät mitä ilmeisimmin paikkaa Tokion kisoihin.

– Ei se enää tämän varmemmaksi voi tulla. Tosin en pidä tästä rankingsysteemistä, sillä se on epätasa-arvoinen. Jos on nimeä, pääsee parempiin kilpailuihin ja saa sitä kautta pisteitä, Murto tuumi.

Murto kuitenkin tunnusti, että olympialaisiin pääsee myös rankingsysteemillä 32 parasta seiväshyppääjää.

Neziri iloitsi selän kestämisestä

Naisten 100 metrin aitajuoksussa selkävaivaa kuntouttanut Nooralotta Neziri avasi ulkoratojen kilpailukautensa voittoajalla 13,11.

– Tuo ei ollut mikään optimaali juoksu. Tärkeintä on, että selkä kestää. Eikä aikakaan nollatuuliin ihan huono ollut, Neziri sanoi.

Aidatulla ratakierroksella Oskari Mörö tuli maaliin ajalla 51,55 ja käveli maalialueelta jalka vahvassa kääreessä. Mörö kaatui maalintulon jälkeen.