Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovia kokenut Teuvo Teräväinen innostui yleisön pauhusta NHL-pudotuspeleissä – "Siinä tunsi taas, miksi tätä peliä pelataan"

NHL-jääkiekkoilija Teuvo Teräväinen, 26, on ehtinyt nauttia Suomen kesästä pari viikkoa. Akkuja on ladattu eri tavoin, ja heti heinäkuun kärkeen osui mestaruuden puolustaminen tenniksen Bermuda-hyväntekeväisyysturnauksessa.

– Takana on tosi haastava ja erikoinen NHL-kausi, Teräväinen kiteyttää.

Jo kolmen pelin jälkeen Carolina Hurricanesin laitahyökkääjälle vahvistettiin tieto koronatartunnasta.

– Olin pari viikkoa pois. Ei tullut pahempia oireita, mutta kevyesti kaikkea – onneksi ei muuta, Teräväinen paljastaa.

Carolina Hurricanes kaipasi luottolaituriaan, ja paluu tositoimiin koitti pikaisesti.

– Jo 15 päivää tartunnan jälkeen piti pelata, kroppa oli sekaisin vielä aika pitkään. Ei ollut normaali fiilis, Teräväinen myöntää.

Seuraava vastoinkäyminen odotti jo kulman takana, kun hän sai aivotärähdyksen josta toipuminen pelikuntoon kesti yhdeksisen viikkoa.

Kuudella aiemmalla taalaliigakaudellaan Teräväinen on välttänyt pitkät poissaolot.

– Ei ole yleensä juuri ollut loukkaantumisia. Nyt sain sitten ennen pudotuspelejä muutaman pelin alle, Teräväinen sanoo.

Tampan laatu oli hurrikaaneille liikaa

Runkosarjassa Hurricanes porskutti komeasti. Pudotuspeleihin syntyi isoja toiveita.

– Ensin Nashvilleä (Nashville Predators) vastaan saatiin sarja hallintaan, sitten hävittiin muutama jatkoaikapeli. Se pääsi takaisin sarjaan kiinni, mutta onneksi voitettiin, Teräväinen summaa.

Seuraavalla askelmalla vastus koheni rajusti.

– Tiedettiin, että hallitseva mestari Tampa (Tampa Bay Lightning) on tosi kova nippu. Tuli vaan seinä vastaan aika nopeasti.

Hurricanesilla oli saumansa, sillä pelit olivat tasaisia.

– Tampalla on aivan maailmanluokan maalivahti (Andrei Vasilevski), joka ottaa muutaman ratkaisevan ekstratorjunnan per peli. Lisäksi heillä on aivan huippu ylivoima. Siihen se kaatui, otimme tyhmiä jäähyjä, Teräväinen perkaa.

Hurricanesin tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta.

– Runkomme on pysynyt koossa ja säilynee. Kokemuksia ja onnistumisia on kertynyt, joten mikä vaan on mahdollista, Teräväinen visioi.

Olympialaisiin pääsy toiveena

Edellinen NHL-kausi päättyi kuplassa, kuluva alkoi lehtereiden ammottaessa tyhjyyttä.

– Sitten halliin alkoi tulla muutamia tuhansia katsojia. Pudotuspeleissä olikin jo melkein mökki täynnä. Siinä tunsi taas, miksi tätä peliä pelataan ja mikä tämän homman juju on. Äänimaailma on hallissa upea, kun yleisö on paikalla, Teräväinen hehkuttaa.

Pekingin olympiajääkiekko kiinnostaisi Teräväistä kovasti.

– Minusta meille jo vähän luvattiin viime kaudella, että NHL-pelaajat pääsevät olympialaisiin.

– Mutta minähän en niistä päätä, toivottavasti päästäisiin. Olympialaiset olisivat hieno juttu, kun ei ole itse sitä vielä kokenut.