Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ella Junnila tavoitti tunteen hyppynsä hallinnasta – Elmo Lakka jäi olympiakenraalinsa jälkeen kaipaamaan rentoutta juoksuunsa

Korkeushyppääjä Ella Junnila ja pika-aituri Elmo Lakka saivat Lapinlahden gp-kilpailusta hakemansa kenraaliharjoituksen Tokion olympialaisiin. Tulosta 189 tärkeämpää Junnilalle olivat hypyt ja tunne hyppäämisestä.

– Hypyt olivat sellaisia kuin halusin. Ne olivat parempia kuin aiemmin tänä kesänä ja kehittyivät positiivisesti. 189:n hyppy oli jo sellainen, että tuollaisia haluan tehdä. Sellaisilla mennään finaaliin Tokiossa, Junnila sanoi.

Hän tuli Lapinlahdelle harjoitustauolta, joka alkoi juhannuksena Kuortaneella käydyn gp-kilpailun jälkeen.

– Alkaa löytyä sellaista tekemistä, mitä haluan. On vielä vähän ”treenijalat”, kun tähän kisaan ei erityisesti herkistelty. Tästä sitten lähdetään herkistelemään kohti Tokiota.

Junnila hakee herkistelyjaksolta sitä, että hyppääminen toimii ”enemmän kuin vain kolme hyvää hyppyä”. Lapinlahden kilpailu osoitti, että hän on hyvällä matkalla kohti toivottua olympiavirettä.

– Minulla oli koko alkukesän sellainen fiilis, että hyppy vie minua eikä minulla ole siihen hirveästi kontrollia. Nyt tuntuu, että minä hallitsen hyppyä ja olen ohjaksissa siihen, mitä siinä tapahtuu. Se on mentaalisesti tosi iso muutos, Junnila sanoi hymyillen.

Valmentaja Tuomas Sallinen on jo matkustanut Japaniin Sagaan, jonne Junnila lähtee tulevana perjantaina.

– Tämä kilpailu kertoi, että olemme tehneet oikeita asioita ja kunto on tulossa.

Lakalla vielä kaksi kovaa treeniä

Elmo Lakalle juoksut toivat sopivan vastuksen kera toivottuja suorituksia, joista olympiavirettä on hyvä jalostaa lopulliseen kuosiin. Toisen juoksun aika 13,49 sivusi Lakan kauden toiseksi parasta ja on myös Lapinlahden kenttäennätys.

– Kenttäennätys oli vähimmäistavoite, se oli ihan sopiva tuohon kohtaan. Mahtava yleisö, mahtava keli ja hyvä vastus. Oli mukava käydä juoksemassa, Lakka sanoi.

Jyväskyläläisellä on myös selkeä ajatus siitä, mitä olympiavire vielä kaipaa.

– Rentoutta pitää saada, rennon tehokasta tekemisestä. Minulle käy helposti niin, että jos tulee huonoja välejä tai muutamia kolhuja, alan puristaa vähän liikaa. Pitäisi vaan saada pidettyä pää niin kylmänä kuin ikinä ja jatkettua rennosti matkaa.

Kaivattua rentoutta Lakka luottaa saavansa hyvistä harjoituksista. Suunnitelmissa on kaksi kovempaa lajitreeniä ennen Tokion starttia.

– Pitää saada hyviä toistoja. Rytmi pitää saada selkärankaan, ettei sitä tarvitse tekemällä tehdä, tiistaina Japaniin matkustava Lakka sanoi.

Sileän juoksumatkoilla ilahduttavia suorituksia tarjoili muun muassa 200 metrillä ennätystään kahdella kymmenyksellä 23,42:een parantanut Anniina Kortetmaa. Aika on Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi paras.