Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joensuu-ajossa Anything For You ja Parvelan Retu suurvoittoihin

Joensuu-ajo ja Aarne Rauman muistoajo & Kuusivuotiskunkku olivat Linnunlahden Toto75-kierroksen päälähdöt.

Perinteinen Joensuu-ajo ajettiin 31. kertaa. Lähdöstä ei vauhtia puuttunut, kun Anything For You prässäsi keulassa juossutta Maze Runneria. Anything For You oli todella sitkeä, sillä se puristi maalisuoralla kärkeen ja piti ykkösenä maaliin asti. Grainfield Aiden laukkasi kärjen rinnalta maalisuoran alussa menettäen kärkisijan.

T.Rex kiri toiseksi ja alun laukan hurjalla tavalla laukannut Super Schissel kolmanneksi. Risto Airaksinen sanoi seremonioissa, että Suur-Hollola-ajon laukka jäi sen verran harmittamaan, että hän ilmoitti hevosen Joensuu-ajoon.

– Tiukalle meni lopussa. Onnittelin jo Korven Hannua, mutta hänen hevosensa painoi sisään ja laukkasi korjausliikkeeseen. Tuuriakin oli, mutta ensimmäisenä oltiin maalissa.

Kuusivuotiskunkussa kovat takahevoset vyöryivät viimeisellä takasuoralla kärkeen. Stallone laukkasi johtavan rinnalta loppukaarteessa, ja suuri ennakkosuosikki Parvelan Retu meni samassa menojaan. Se voitti hurjalla kilpailuennätystuloksella 22,5. Valmentaja Petri Laine kertoi, että hevonen jatkaa kilpailemista perjantaina Seinäjoella.

– Retu on ottanut lähdöt niin hyvin, että ajetaan nyt lähekkäin. Seinäjoelta kosiskelivat päälähtöön eli kuninkuuskilpaan, mutta silloin lähtöjä olisi tullut vielä enemmän. Nyt tämä on suorastaan helppoa, Laine veisteli.

Lake's Action ja Roberto Diver olivat voittokamppailussa avauskohteessa jälkeen mainitun kurkotettua maalikamerassa edelle. Lieksan Jasmine Zon voitti toisena kohteena ajetun tammalähdön. Se eteni kärkeen maalisuoran alussa ja piti kovaa kirineen Ice Winen takanaan.

Global Bring It On kiri kolmannessa kohteessa ylivoimaiseen voittoon. Antti Ala-Rantala antoi Haukeli Expressenille kirimerkin etusuoralla neljännessä kohteessa. Valjakko eteni kovavauhtisella kolmannella puolikkaalla keulaan ja voittoon. Djokovic teki kovan juoksun viidennessä kohteessa. Ylä-Savon ruuna peruutti hännille, mutta oli silti lopussa vahvin.