Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaarle Tapperin purjehduspäivä alkoi hylkäyksellä – hän keräsi itsensä ja onnistui torstain toisessa lähdössään

Purjehtija Kaarle Tapperin menestysmahdollisuudet ottivat torstaina takapakkia Tokion olympialaisissa. Laser-luokassa kilpaileva Tapper aloitti torstain kokonaiskisan viidenneltä sijalta ja oli purjehduspäivän päätteeksi sijalla 13.

Tapperin torstai käynnistyi tuskaisesti, sillä hänen oli pakko keskeyttää päivän avauslähtö.

– Sain tuomarilta toisen keltaisen lipun. Se tarkoittaa sitä, että joutuu jättämään lähdön kesken. Ei siinä sen ihmeellisempää ollut. Oli tunti aikaa kerätä itseni, ja se onnistui, Tapper kertoi.

Tapper purjehti toisessa lähdössä kahdeksanneksi.

– Toinen lähtö oli tosi hyvää purjehtimista. Pystyin koko ajan nousemaan, ja olen ihan tyytyväinen kahdeksanteen sijaan.

Laser-luokassa olympiaregattaa on purjehdittu kahdeksan lähtöä. Tapper uskoo edelleen mahdollisuuksiinsa nousta mitalilähtöön, jonne pääsee kymmenen parasta.

– Vielä on kaksi lähtöä ja mitalilähtö, joten paljon pisteitä on jaossa.

Olympiapurjehdukset järjestetään Enoshimassa, jossa reipas tuuli viilensi kuumuuden keskellä.

– Tänään oli tosi hienot olosuhteet. Oli aika kovaa tuulta ja tosi upea aallokko. Ei ole valittamista.

Laserin kaksi jäljellä olevaa lähtöä purjehditaan perjantaina ja mitalilähtö sunnuntaina. Kokonaiskilpailun kärjessä on Australian Matt Wearn, joka voitti torstain molemmat lähdöt. Tapperilla on 75 nettopistettä, kun kymmenentenä oleva Etelä-Korean Ha Jee-min on 72 pisteessä.