Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potkonen ottelee finaalipaikasta, Murto hyppää seiväsfinaalissa

Mira Potkonen varmisti tiistaina mitalin toisissa peräkkäisissä kesäolympialaisissaan. Nyrkkeilijä voi vielä kirkastaa mitalinsa väriä pronssia kirkkaammaksi, jos hän etenee välieristä sunnuntaiseen loppuotteluun.

Potkonen kohtaa alle 60 kilon sarjan välierässä Brasilian Beatriz Ferreiran, joka on vuoden 2019 MM-kisojen mestari. Tiistaina Ferreira oli puolivälierässään vakuuttava ja esiintyi Kokugikan-sumoareenalla mestarin elkein. Potkonen ja Ferreira ovat kohdanneet kolmesti, ja viime helmikuussa Sofiassa brassi kukisti Potkosen ensi kertaa.

– Siinä ottelussa brasilialainen oli kuskin paikalla, ja Mira oli kyydissä, myönsi Potkosen valmentaja Maarit Teuronen.

Teuronen on kuitenkin vakuuttunut, että helmikuun ottelua ja torstain välierää ei voi verrata toisiinsa. Potkonen on niin motivoitunut menestymään, ettei halua tyytyä välierien häviäjille suotavaan pronssiin. Viisi vuotta sitten Riossa hän oli pronssilla.

Välierä alkaa kello 8.15 Suomen aikaa.

Golfissa mahtialku

Golfissa Matilda Castren ja Sanna Nuutinen ovat mainioissa asemissa avauskierroksen jälkeen. Castren pelasi eilen 68 lyönnin kierroksen (–3) ja jakaa nelossijaa. Tällä kaudella LPGA-kiertueella ja Euroopan-kiertueella voittanut Castren oli silti hieman tyytymätön lyönteihinsä, sillä perfektionisti kaipaa aina parempaa.

– Lyönnit olivat työn takana. Ei voinut vain asettua ja lyödä, Castren sanoi, mutta kehui tulostaan.

Nuutinen otti avauspäivänä vahvan loppukirin ja teki kolme birdieä kierroksen lopuksi. Tulos 70 (–1) takasi jaetun 16. sijan. Ennen birdietahtia Nuutinen koki pelanneensa tasapaksusti.

– Siinä vähän sisuunnuin, Nuutinen sanoi.

Toiseen kierrokseen Castren starttaa kello 3.47 Suomen aikaa ja Nuutinen kello 4.47. Kilpailussa on määrä pelata neljä kierrosta lauantaihin mennessä, mutta hankala sää voi tehdä tepposet lauantaina.

Junnila avaa yleisurheilut

Yleisurheilussa seiväshyppääjä Wilma Murto ja seitsenottelija Maria Huntington kilpailevat lajiensa huipennuksessa, mutta suomalaisten kisapäivän stadionilla aloittaa Ella Junnila korkeushypyn karsintakilpailussa kello 3.10.

Junnila saavutti maaliskuussa EM-hallikisoissa pronssimitalin Suomen ennätyksellä 196, mutta hyppy ei ole osunut kesäkaudella yhtä hyvin.

Kyse ei ole hypyn yhdestä yksityiskohdasta vaan suorituksen kokonaisuudesta, joka "vauhtihyppääjällä" lähtee onnistuneesta, hyvärytmisestä vauhdinjuoksusta.

– Hypyssäni vauhdin pitää kiihtyä kahdeksalla askeleella maksimiin, josta vielä pystyn ponnistamaan. Lisäksi vauhdin pitäisi kiihtyä tasaisesti, muuten juoksuasento todennäköisesti romahtaa eli tippuu pikkaisen alemmaksi, Junnila selvitti tiistain mediatilaisuudessa vauhdikkaan hyppynsä ideaa.

Finaalin tulosraja on 195. Karsinnan 12 parasta otetaan lauantain finaaliin.

Murron vire ollut nousussa

Murto koki tiistain karsinnassa sään oikut, kun kilpailu keskeytettiin tunniksi vesisateen takia. Loppukilpailussa hyppää 15 karsinnassa 455:n ylittänyttä urheilijaa. Murto selvitti 425 ja 440 pudotuksitta, ja ratkaisukorkeus 455 meni yli toisella yrityksellä.

– Luotan, että olen torstaina iskussa. Odotan karsintahyppyjen perusteella, että pystyn hyviin tuloksiin, Murto ennakoi.

Murrolla on kolmesta olympialaisia edeltäneestä kilpailusta tulokset 461, 462 ja 461.

Huntington aloitti Tokion ottelu-urakkansa lupaavasti. Hän juoksi 100 metrin aidat kauden parhaaseen aikaansa 13,20, mutta päivän loput lajit olivat hänelle vaikeampia. Huntington on neljän lajin jälkeen kilpailussa 14:ntenä 3 699 pisteellään, eikä hätyyttele kilpailussa ennätystään 6 339 tai Satu Ruotsalaisen Suomen ennätystä 6 404.

– Aidat meni hyvin, mutta muut lajit eivät olleet yhtä hyviä, Huntington totesi raskaan päivän päätteeksi.

Huntington ylitti korkeudessa hieman alakanttiin 180, työnsi kuulaa heikosti 12,49 ja päätti päivän 200 metrillä akaan 24,50.

Tänään ottelu alkaa pituushypyllä kello 3.40 Suomen aikaa. Keihästä Huntington heittää A-ryhmässä kello 6.30. Ottelu päättyy kello 15.20 alkavaan 800 metrin juoksuun.