Esapekka Lappi kuudentena Lahden SM-rallissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen

Hanna Knaappila

Ralli SM-sarjan viidennen osakilpailun ensimmäinen kilpailupäivä on ajettu Lahdessa. Rallin johdossa yötauolle siirtyvä GRX-tiimin Emil Lindholm oli tyytyväinen avauspäiväänsä.

SM Top Building-rallin kolme ensimmäistä erikoiskoetta ajettiin tänään perjantaina Sysmän seudulla. SM1-luokassa Škoda Fabia R5 Evoa ajavat Lindholm ja Reeta Hämäläinen kellottivat rallin avauspäivän kolmelle EK:lle kaksi pohja-aikaa ja yhden kakkossijan. Lindholm johtaa rallia avauspäivän jälkeen 7,4 sekunnin erolla Mikko Heikkilään.

– Pikkutiet sopivat meille. Viimeisen EK:n hyvä aika (4.8 sekunnin pohja-aika) oli yllätys. Avauspäivä sujui hyvin. Meillä oli hyvä pito koko ajan. Ennakkoon pelkäsimme historic-autojen ajolinjoja, mutta ei ne hirveästi vaikuttaneet ajamiseeni. Vanhat autot eivät kuluttaneet tietä juurikaan, joten ajo-olosuhteet olivat odotettua paremmat, kertoo Lindholm SM-rallien tiedotteessa.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm ovat Toyota Yariksella kuudennella sijalla 23 sekuntia Lindholmia jäljessä.

Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella. Perjantai saatiin ajaa aurinkoisessa säässä, mutta lauantaille on luvassa vesisadetta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka