Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Barcelona-luotsi Koeman luottavainen Messin lähdöstä huolimatta – joukkueen avainpelaajat suostuivat palkanalennuksiin

Jalkapalloseura Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman kehottaa joukkuettaan ja sen kannattajia siirtämään katseensa tulevaisuuteen. Seuraikoni Lionel Messin menettäminen pariisilaisen PSG:n riveihin kirpaisee edelleen Kataloniassa syvästi, mutta Koeman uskoo muutoksen tuovan Barcelonaan myös positiivisia asioita.

Rajusti velkaantunut katalonialaisseura ei voinut tehdä Messin kanssa jatkosopimusta Espanjan liigan taloussääntöjen takia.

– Emme voi elää menneisyydessä. Asiat muuttuvat, ja olen erittäin innoissani tämän vuoden joukkueesta, toisen päävalmentajakautensa Barcelonassa aloittava Koeman sanoi.

– Kun saamme loukkaantuneet pelaajamme takaisin, meillä on erittäin vahva joukkue, joka voi saavuttaa hienoja asioita.

Barcelonan velkataakka on noin 1,2 miljardia euroa. Lauantaina seura ilmoitti, että joukkueen avainpelaajista kapteeni Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba ja Sergi Roberto ovat suostuneet palkanalennuksiin.

– Seuran taloudellinen tilanne tarvitsee kaikin tavoin apua, joten pelaajien ele on kaiken ylistyksen arvoinen, Koeman sanoi.

Viime kaudella Espanjan liigassa kolmanneksi sijoittunut Barcelona aloittaa uuden sesongin sunnuntaina kotiottelulla Real Sociedadia vastaan.