Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katja Karjalainen ja "Toope" etenivät vapaaohjelmaan kouluratsastuksessa – Jere Forsberg 20:s avoimen taljajousen rankingkisassa

Suomen Katja Karjalainen ja hevosensa Dr Doolittle onnistuivat mainiosti Tokion paralympialaisten kouluratsastuksen luokassa I, kun ratsukko ylsi henkilökohtaisessa ohjelmassa kuudenneksi. Karjalainen ratsasti ohjelmassa tuloksen 71,893.

Lontoon 2012 paralympialaisten hopeamitalisti Karjalainen ja Dr Doolittle eli "Toope" etenivät maanantaina järjestettävään kahdeksan parhaan ratsukon vapaaohjelmaan. Viisi vuotta sitten Rio de Janeiron kisoissa Karjalainen ja Dr Doolittle sijoittuivat seitsemänsiksi sekä henkilökohtaisessa ohjelmassa että vapaaohjelmassa.

– Arvokisakokemuksellakin on varmasti ihan uskomaton merkitys näissä kisoissa, mutta minä olen ollut sillä lailla onnekas, että olen ollut pistesijoilla jo heti ensimmäisistä paralympialaisistani lähtien, paralympiatasolla Pekingissä 2008 debytoinut Karjalainen totesi tiedotteessa.

Karjalaisen ohjelmaan mahtui pari merkittävääkin virhettä, mutta muuten ratsastus sujui tasaisesti.

– Tavoitteeni oli päästä vapaaohjelmaan ja kun meitä oli kuitenkin 18 kilpailijaa, niin laskin, että kyllä tässä pitää ihan oikeasti ratsastaa, että sen paikan ansaitsee.

Henkilökohtaisen ohjelman ykkönen oli Yhdysvaltain Roxanne Trunnell tuloksella 81,464.

Pyörivä tuuli kiusasi Forsbergiä

Päivän toinen suomalainen Jere Forsberg tähtäsi avoimen taljajousen rankingkilpailussa kesän parhaan tuloksensa 682 ja oli kilpailun 20:s. Forsbergin kilpailut jatkuvat lauantaina, kun hän kohtaa pudotuskierroksella 1/16 Yhdysvaltain Kevin Polishin.

Lauantaina Suomen aikaa kello 4.42 alkavan ottelun voittaja etenee neljännesvälieriin, jotka kilpaillaan tiistaina ennen mitaliotteluita.

– Alusta asti tuntui hyvältä ja suht varmalta. Toisella puoliskolla pyörivä tuuli alkoi vähän kiusaamaan ja tuli ysejä. Kesän paras tulos oli tavoitteena ja se tuli, Forsberg ruoti perjantain kisaa.

Rankingkilpailu oli erittäin kovatasoinen, sillä kisan 12 parasta urheilijaa rikkoi kukin aiemmin voimassa olleen paralympiaennätyksen. Polish tähtäsi tuloksen 687 ja oli 13:s.

Forsberg voitti paralympiakultaa Lontoossa 2012 ja oli Riossa yhdeksäs.