Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forsbergin nuolet viuhuivat kiitettävästi kymppiin, suomalainen eteni Tokiossa 16 parhaan joukkoon

Suomen Jere Forsbergin tähtäys oli kunnossa Tokion paralympialaisten avoimen taljajousen pudotusottelussa. Suomalaisampuja kukisti tiukan taiston jälkeen yhdysvaltalaisen Kevin Polishin pistein 145–143 ja eteni kisassa 16 parhaan joukkoon.

Forsberg ampui 15 nuolen sarjassa kymmenen kymppiä. Viidesti nuoli osui yhdeksään.

– Aamun harjoituksessa jo tuntui hyvältä ja nuolet menivät tiukkaan nippuun, joten oli levollinen fiilis ennen ottelua. Samanlainen levollinen fiilis oli jo perjantain alkukilpailun jälkeen, Forsberg kertaili Paralympiakomitean tiedotteessa.

Lontoon 2012 paralympiavoittaja Forsberg kohtaa seuraavalla pudotuskierroksella Iranin Alisina Manshaezadehin. Kaksintaisto käydään tiistaina, jolloin ratkaistaan myös lajin mitalit.

– Etukäteen ajattelin, että miksi tässä välissä pitää olla näin pitkä tauko, mutta juuri tällä hetkellä on sellainen fiilis, että se onkin ihan hyvä. Saa rauhoittua vähän tänään ja huomenna haettua treeneistä lisää varmuutta, ampua löysiä pois, Forsberg pohti.

Perjantaina järjestetty rankingkierros antoi osviittaa kilpailun huimasta tasosta, sillä peräti 12 ampujaa ylitti alkukilpailussa aiemman paralympiaennätyksen 687. Forsberg oli perjantaina 20:s tuloksella 682, Manshaezadeh puolestaan neljäs ennätyksellään 699.

– Ilmeisesti kaikki ovat käyttäneet koronasta seuranneen ylimääräisen vuoden hyödykseen. Muutenkin taso maailmalla on vuosi vuodelta mennyt eteenpäin, Forsberg sanoi.

– On kuitenkin vähän turhaa hirveästi tarkkailla muiden tasoa, koska näissä pudotusotteluissa lähdetään joka tapauksessa nollista liikkeelle.