Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilian ja Argentiinan MM-karsintapeli riistäytyi käsistä, terveysviranomaiset ja poliisi rynnivät kentälle

Brasilian ja Argentiinan välinen jalkapallon miesten MM-karsintaottelu Sao Paulossa keskeytettiin sunnuntaina omituisen välikohtauksen takia. Ottelu ehti vanheta vain muutaman minuutin ennen kuin se jouduttiin keskeyttämään käsirysyn takia. Kentälle ryntäsi poliiseja ja terveysviranomaisia ottamaan argentiinalaispelaajia kiinni.

Syynä on se, että Brasilian viranomaisten mukaan neljä argentiinalaista ovat rikkoneet Brasilian karanteenimääräyksiä. Brasilian viranomaisten toimet koskevat Englannin Valioliigassa pelaavia Giovani Lo Celsoa, Emiliano Martinezia, Emiliano Buendiaa ja Christian Romeroa.

Romero, Lo Celso ja Martinez olivat Argentiinan avauskokoonpanossa.

Ottelun keskeyttämisen jälkeen Argentiinan joukkueen on kerrottu poistuneen stadionilta. Brasilian joukkueen kerrottiin taas palanneen kentälle ja käynnistäneen harjoitukset.

Pelaajien syytettiin rikkoneen muun muassa karanteenimääräyksiä

Brasilian kansallisen terveysvalvontaviraston Anvisan mukaan pelaajat olivat tarjonneet väärää tietoa saapuessaan maahan. Brasilian viranomaiset eivät hyväksy maahan henkilöitä, jotka ovat olleet Englannissa 14 edellisen päivän aikana.

Viranomaisten mukaan nelikko olisi valehdellut Englannista oleskelustaan päästäkseen maahan ja aiheuttanut näin suuren terveysriskin.

Asian paljastuttua viranomaiset olivat kertomansa mukaan määränneet pelaajat karanteeniin ja poistettaviksi maasta, mutta nämä eivät olleet totelleet määräyksiä eristykseen jäämisestä.

– Sen sijaan he menivät stadionille ja astuivat kentälle, tehden useita rikkomuksia, sanoi Anvisan johtaja Antonio Barra Torres brasilialaiselle tv-kanavalle.

Argentiinan valmentaja: Olemme uhreja

Argentiinan valmentaja Lionel Scaloni taas hämmästeli tilannetta. Hänen mukaansa joukkueelle ei ollut missään vaiheessa kerrottu, etteivät he voisi pelata ottelua.

– Olemme uhreja siltä kannalta, että olisimme halunneet pelata pelin, Brasilian pelaajat olisivat halunneet pelata -- pelin olisi pitänyt olla juhlaa kaikille, Scaloni purki tuntojaan argentiinalaiselle tv-kanavalle.

Scaloni myös varoitti, ettei valmentajana voisi hyväksyä pelaajiensa karkottamista maasta.

Argentiinan jalkapalloliiton presidentin Claudio Tapian mukaan joukkue olisi seurannut kaikkia kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ohjeita. Hänen mukaansa joukkue olisi palaamassa myöhemmin tänään lennolla takaisin Buenos Airesiin.

Myös Brasiliassa välikohtaus herätti kiivasta keskustelua. Maan oppositio muun muassa ihmetteli, miksei samoja tiukkoja määräyksiä ole sovellettu Brasilian koronaa vähätelleeseen presidenttiin Jair Bolsonaroon, joka on järjestänyt joukkokokoontumisia ilman maskia.