Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoste ja Kontestro Db piristyivät huippuvireeseen kouluratsastuksen EM-kisoissa

Olympiaedustaja Henri Ruoste ratsasti Kontestro Db:llä kouluratsastuksen EM-joukkuekilpailussa 77,314 prosentin ennätystuloksen keskiviikkona. Suoritus riitti henkilökohtaisissa tuloksissa kuudenteen sijaan ja varmisti korskeasti ratsukon jatkopaikan.

Myös Suomen joukkue sijoittui joukkuekilpailun lopputuloksissa kuudenneksi. Ruosteen lisäksi joukkuetulokseen laskettiin Emma Kanervan ja Mikaela Soratien suoritukset. Kanervan tulos hevosella Greek Air oli 71,304 ja Soratien hevosella Hot Casanova 70,016.

Stella Hagelstam ja Sangraal jäivät 69,006 pisteeseen.

Ruoste ja Tokion kisoissa kamerasuojusta säikähtänyt Kontestro Db toipuivat olympiapettymyksestä nopeasti huippuvireeseen.

– Tokion vaikean radan jälkeen ei tiennyt, mitä odottaa. Se ei ole kiva fiilis, mutta Konsta teki kaikessa todella hyvän suorituksen ja radan. Se oli kanssani koko ajan. Täytyy olla tyytyväinen, Ruoste kiitteli Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Ruoste iloitsi myös hienosta joukkuetuloksesta.

– Mahtavaa ensi vuoden MM-kisoja ajatellen, ja sen jälkeen pitää koittaa selvitä Pariisiin (olympialaiset 2024). Luulen, että kaikki tähtäävät sinne, ja tämä oli hyvä harjoitus sitä varten, Ruoste totesi.

Joukkueen kärkikolmikko selviytyi henkilökohtaisissa tuloksissa 30 parhaan joukkoon, joten Ruoste, Kanerva ja Soratie ratsastavat myös grand prix specialissa. Aiemmin henkilökohtaisen kilpailun välieriin on selviytynyt parhaimmillaan kaksi suomalaista ratsukkoa.

Luokka kilpaillaan torstaina.