Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kontestro kävi kuumana jo verryttelyissä, mutta Ruoste hallitsi hevosen finaalipaikan arvoisesti

Suomalaisratsastaja Henri Ruoste ja hänen hevosensa Kontestro jatkavat kouluratsastuksen EM-kilpailujen lauantaina käytävään finaaliin, jossa kilpaillaan vapaaohjelma musiikin tahdissa. Ruoste ja hevonen selvisivät 30 ratsukon joukossa 13:nneksi.

– Hevonen meni vähän kuumaksi jo verryttelyssä. Paljon hyviä asioita tänään, mutta liian paljon virheitäkin. Se maksaa tietenkin heti pisteinä. Ja totta kai jännittyneisyys maksaa. Eilen oli paljon rennompi hevonen ja fiilis, ja silloin pääsee tietenkin vähän enemmän ratsastamaan, Ruoste kertoi tiedotteessa myöhään torstai-iltana.

Ratsukkoa rokotettiin virheistä, jotka olivat seurausta jännityksestä. Lopputulos Saksassa käytävissä EM-kilpailuissa oli 74,894, mutta se riitti vaikeuksista huolimatta finaaliin.

– Kontestro ottaa niin paljon energiaa ulkopuolelta, se kävi aika kuumana jo verryttelyssä. Pätkittäin se oli ihan hyvin minun kontrollissani, mutta totta kai kaikki pienet virheet maksavat. Niitä ei saisi olla, jos haluaa päästä ylemmäs.

Muut suomalaiset eivät päässeet finaaliin. Mikaela Soratie oli Hot Casanovallaan 29:s ja Emma Kanerva Greek Airilla 30:s.