Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandyn maajoukkuemies Krister Savonen pääsi sairaalasta kotiin

Salibandyn miesten F-liigan ottelussa perjantaina loukkaantunut Krister Savonen pääsi sairaalasta kotiin jo myöhään perjantai-iltana. Sarja kertoi asiasta verkkosivuillaan .

Espoon Oilersin ja Tampereen Classicin ottelu keskeytettiin toisessa erässä otteluajassa 33.10, kun Classicin Savonen törmäsi kentän reunustalla olevaan laitaan ja sai tällin päähänsä. Paikalle piti kutsua ambulanssi, eikä ottelua jatkettu perjantaina.

Suomen salibandyliitolla ei ollut vielä lauantaina aamupäivällä tietoa siitä, milloin ja miten ottelua jatketaan – vai jatketaanko ollenkaan. Keskeyttämishetkellä peli oli tilanteessa 5–5.

– Vastausta ei ole vielä. Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä tekee päätöksen asiasta, mutta päätöstä asiasta ei ole vielä, liiton pääsarjapäällikkö Jani Holopainen kertoi STT:lle.

Pelaajat eivät halunneet jatkaa ottelua pahan loukkaantumisen jälkeen. Sanktiovaaraa ei pitäisi olla, kun erotuomarit päättivät ottelun keskeyttämisestä sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet joukkueiden kanssa.

– Erotuomarit tekevät viime kädessä päätöksen, keskeytetäänkö peli. Joukkueiden mielipidettä kuullaan. Eilisessä tapauksessa molemmat joukkueet olivat sitä mieltä, etteivät halua jatkaa peliä. Erotuomareiden päätöksellä ottelu keskeytettiin. Viime kädessä erotuomarit tekevät päätöksen, Holopainen painotti.

Päävammat puhuttavat

Puolustajana pelaava Savonen, 27, kuuluu Classicin lisäksi myös Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hänet kyyditettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, joissa hänellä todettiin olevan aivotärähdys. Sarjan mukaan pelaajan tila on vakaa, joten kotiuttaminen onnistui jo pelipäivän iltana.

F-liigassa on rytissyt muutenkin alkukauden aikana. Viime viikonloppuna Karhut–EräViikingit-ottelussa EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä loukkaantui ja vietiin sairaalaan päätällin jälkeen.

Alkukauden aikana keskustelua on herättänyt myös se, pitäisikö liigasääntöihin lisätä, että otteluissa pitäisi aina olla paikalla lääkäri.