FC Lahti suli pahasti ja jäi ulos yläjatkosarjasta – "Tämä on niin raakaa"

FC Lahti päätti miesten jalkapalloliigan runkosarjaurakkansa 1–4-tappioon SJK:n vieraana ja tippui viidenneltä sijalta sarjan seitsemänneksi. Tappion myötä lahtelaiset menettivät paikkansa yläjatkosarjassa ja mahdollisuuden taistella mitaleista ja europelipaikoista.

Lahden sulaminen sattui pahaan paikkaan. Viime ottelussa kuuden ottelun voitottoman putkensa katkaissut joukkue olisi tarvinnut mestaruussarjapaikkaan vaivaisen yhden pisteen enemmän.

– Tämä on niin raakaa. Meillä oli hyvät lähtökohdat, jatkopaikka oli omissa käsissä. Olen pettynyt, koko joukkue on pettynyt, Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli sanoi maansa myyneenä.

SJK iski FC Lahden maanrakoon heti kättelyssä, sillä SJK siirtyi ensimmäisen puolituntisen aikana jo 3–0-johtoon. Tuco vastasi kahdesta ensimmäisestä, Nikko Boxall kolmannesta. Lahden Macoumba Kandji kavensi toisella jaksolla, mutta isäntien Denis Oliinyk sinetöi ottelun 75. minuutilla.

Viime ottelussa Hakalle 0–4 hävinnyt SJK lähtee mestaruussarjaan nelossijalta.

– Ehkä me tarvitsimme sen 4–0-turpaanoton. Kävimme syvällä, mutta nyt meitä vasta aletaan punnita, SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka