Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsiyleisö buuasi koko ottelun Kamaralle – Rangers vie tapauksen Uefan käsittelyyn

Skotlantilaisseura Glasgow Rangers vie Euroopan jalkapalloliiton Uefan käsittelyyn suomalaispelaajansa Glen Kamaran kohtelun torstaisessa jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa tshekkiläistä Sparta Prahaa vastaan, kertoi Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard perjantaina.

Kamaran urakka ottelussa päättyi ulosajoon kahden varoituksen myötä 74. minuutilla. Sitä ennen Suomen maajoukkuetähti sai osakseen buuauksia koko ottelun ajan. Uefa oli sulkenut Sparta Prahan kotikentän katsomot rasismisyytösten takia, mutta joukkue oli saanut kutsua yleisöön noin 10 000 fania, joista pääosa oli 6–14-vuotiaita lapsia. Yleisö buuasi joka kerta, kun Kamara koski palloon. He myös hurrasivat, kun Kamara lähetettiin kentältä pois.

Kamaran saamat huudot juontavat pitkälti maaliskuiseen rasismiselkkaukseen toista prahalaisjoukkuetta Slaviaa vastaan pelatussa ottelussa. Kamara kertoi Slavia Prahan Ondrej Kudelan solvanneen häntä rasistisesti. Slavian mukaan Kamara löi Kudelaa pelin jälkeen. Uefa antoi Kudelalle 10 pelin ja Kamaralle kolmen pelin kiellot.

Gerrard kertoi puhuneensa asiasta Kamaran kanssa.

– Kyllä, olen puhunut Glen Kamaralle ja se keskustelu jää meidän kahden väliseksi. Glen on ookoo, Gerrard kertoi.

Gerrard vaatii, että Uefa ja muut päättävät tahot tekevät paljon enemmän rasististen solvausten kitkemiseksi.

– Sadat tuhannet ihmiset, ehkä enemmänkin, ovat pettyneitä ja turhautuneita, koska nämä jutut vain nostavat koko ajan päätään, liian usein. Ja valitettavasti rangaistukset eivät ole riittäviä, Gerrard sanoi.

– Luulen, että Rangers on jo vienyt asian Uefalle. Pyörät pyörivät jo, ja itsekin teen asian eteen töitä, jotta noin myös on.

Tshekkireaktio: Suurlähettiläs puhutteluun

Myös Kamaran asianajaja Aamer Anwar kommentoi tilannetta tiedotteella.

– Prahalla on vakavia ongelmia rasismin kanssa ja kuten aina, Uefaa ei näy mailla halmeilla.

Sparta Prahan mukaan Anwarin kommentti on "epätoivoinen". Tshekissä tapaus aiheutti reaktiota valtiotasollakin, kun ulkoministeri Jakub Kulhanek sanoi kutsuvansa Britannian suurlähettilään puhutteluun.

– Riittää! Tarkoituksellisella ljettävien loukkausten levittämisellä tshekkiläislapsista ei ole sijaa jalkapallossa eikä maidemme välisissä hyvissä suhteissa. Kutsun Britannian suurlähettilään luokseni maanantaina ja keskustelen asiasta hänen kanssaan, Kulhanek tviittasi.