Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löytyykö uusi lampi voittokylvylle? – Golfkauden avaava naisten arvoturnaus vaihtaa Texasiin 2023

Voittajan ja hänen tukijoukkojensa pulahtaminen 18. viheriön viereiseen lampeen saattaa poistua golfin kuvastosta, kun naisten kauden avaava arvoturnaus siirtyy ensi kauden jälkeen Kaliforniasta Texasiin. Ensi keväänä turnaus on vielä tutuissa maisemissa Rancho Miragessa, jossa voittajat ovat hypänneet Mission Hillsin kentän Poppien lampeen jopa perheineen.

Kylpyperinteen aloitti Amy Alcott vuonna 1988 iloitessaan spontaanisti voitostaan.

Naisten ammattilaisjärjestö LPGA kertoi turnauksen kotipaikan vaihdosta samalla kun se kertoi kilpailun nimisponsorin vaihtumisesta. Turnaus on pitkään tunnettu sponsorinimellä, viimeksi japanilaisen lentoyhtiön mukaan ANA Inspiration -kilpailuna. Ensi vuodesta alkaen turnaus kantaa Chevron -mestaruuskilpailun nimeä, ja kuusivuotisella sopimuksella kisa siirtyy vuodesta 2023 lähtien Houstonin liepeille.

Uudistus nostaa kilpailun palkintopotin viiteen miljoonaan dollariin, mikä on naisten golfissa merkittävä summa, mutta miesten PGA-kiertueella viikkokilpailun rutiinia. Viime keväänä kisan potti oli 3,1 miljoonaa dollaria.

Suomalaisista LPGA-kiertueen ammattilaisista Minea Blomqvist-Kakko oli mukana kilpailussa vuonna 2008 ja 2009, mutta Matilda Castren ei ole kauden ensimmäistä arvoturnausta vielä pelannut. Castrenin ura lähti toden teolla nousukiitoon vasta alkukesällä, kun hän voitti kiertueen kilpailun San Franciscon lähellä.

Naisilla on ammattilaisgolfissa viisi arvoturnausta, kun miehet saavat tyytyä neljään. Naisten muut arvoturnaukset ovat LPGA:n mestaruuskilpailu, Yhdysvaltain avoin mestaruuskilpailu, Britannian avoin mestaruuskilpailu ja Ranskassa pelattava Evian-mestaruuskilpailu.