Sitkeä Ilves kaatoi HIFK:n ja jatkoi voittoputkeaan – "Tarvitaan myös huippuluokan maalivahtipeliä"

Joonas Oden (vas.) teki Ilveksen 2-1-maalin. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Iiro-Pekka Airola / STT

Ilves venytti voittoputkensa keskiviikkona kolmeen jääkiekkoliigassa, kun se kukisti kotikaukalossaan HIFK:n 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Runsaista poissaoloista kärsineen tamperelaisjoukkueen maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat alempien kenttien hyökkääjät Matias Mäntykivi ja Joonas Oden. Kummallekin pelaajalle osuma oli tämän kauden toinen jääkiekkoliigassa.

– Lähdimme peliin puolustuksen ja sitkeyden kautta. Kyllä tällaisiin tuloksiin tarvitaan myös huippuluokan maalivahtipeliä, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehui venäläismaalivahti Vadim Zherenkoa.

Ilveksessä ensimmäisen ottelunsa pelannut tshekkipuolustaja Dominik Masin, 25, oli mukana hyvässä ja pahassa. Alkukauden KHL-seura Amur Habarovskissa pelannut Masin sai toisessa erässä kahden minuutin kampitusjäähyn, jonka aikana HIFK:n Otto Paajanen tasoitti 1-1:een.

Puolitoista minuuttia myöhemmin hän oli pohjustamassa Ilveksen johto-osumaa. Masin oli toisena syöttäjänä, kun Mäntykiven pystyavaus pomppasi HIFK:n alueella puolustaja Kasper Kotkansalon lavan yli, tilanteessa hereillä ollut Oden pääsi kiekkoon kiinni ja laukoi ohi HIFK-vahti Niilo Halosen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka