Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakan valmentaja Tainio iloitsi poikansa ja joukkueensa onnistumisesta, mutta kummasteli liigapelin yleisömäärää – "Harmittaa pelaajien puolesta"

Valkeakosken Haka varmisti paikkansa miesten jalkapalloliigassa tulevaksi kaudeksi, kun se löi Hongan Espoossa 2–0. Hakan sarjapaikan sinetöinnissä kunnostautui vahvasti Maximus Tainio, joka viimeisteli yhden ja alusti toisen maalin.

– Sanoin jätkille, että intohimon pitää näkyä kentällä. Maxi (Maximus) pelasi ihan hyvin, mutta niin teki koko joukkue, Hakan valmentaja ja Maximuksen isä Teemu Tainio kertoi.

Haka tuli taistoon tulisesti, sillä jo kuudennella minuutilla keskikenttäpelaaja Tainio täräytti vieraille vapaapotkusta vasemmalta kaistalta boksiviivan tuntumasta johto-osuman.

Alamaissa kulkeneen Hongan hangoittelu pilkahti välillä paremmaksi. Espoolaisten saldo kuudesta tuoreimmasta kamppailusta on surullinen: ei ainuttakaan voittoa ja vain yksi tehty maali.

– Paljon yritetään, mutta ei oikein saada mitään aikaan. Yritetään vielä kääntää kelkka, se olisi tosi tärkeää, Hongan valmentaja Vesa Vasara kuvasi.

Hakan kuuden tuoreimman koitoksen sarja koostuu yhdestä tasapelistä ja peräti viidestä voitosta yhteismaalein 10–1.

– Hyvä fiilis, että saatiin käännettyä homma. Alettiin kriittisellä hetkellä saamaan voittoja. Hieno nousu, ei ollut helppoa, valmentaja Tainio listasi.

Yksi asia erityisesti hämmästytti valmentaja Tainiota Espoossa.

– Ihmettelen tätä yleisömäärää (327 katsojaa), porukka ei löydä katsomoon. Harmittaa pelaajien puolesta, Tainio kiteytti.