Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Himalajalla kadonneiden ranskalaiskiipeilijöiden etsinnät on keskeytetty – löytymisen todennäköisyys on "käytännössä nolla", ranskalainen kiipeilyjärjestö arvioi

Lumivyöryssä kadonneiden ranskalaisten kiipeilijöiden etsinnät on keskeytetty Nepalissa. Kolme ranskalaista vuorikiipeilijää on kadonnut Himalajan vuoristossa, eikä heidän löytymisestään enää ole juuri toiveita.

Kiipeilijät pyrkivät lähellä Mount Everestiä sijaitsevan Mingbo Eigerin huipulle, joka on 6 000 metrissä. Kiipeilijöihin saatiin viimeksi yhteys satelliittipuhelimella 26. lokakuuta, ja sen jälkeen alueella on todettu lumivyöry.

Huono sää on haitannut myös kolmikon etsintöjä. Pelastusretkikunnan mukaan lumivyöry on kasannut ranskalaisten leirin alueella viisikerroksisen kerrostalon korkuisen lumimassan.

Ranskan kiipeilyjärjestö FFCAM arvioi, että kolmikon löytymisen todennäköisyys on "käytännössä nolla".

Etsijöiden mukaan ranskalaiskiipeilijät olivat hylänneet leirinsä ja aloittaneet paluumatkan vuorelta ennen lumivyöryä. Etsijät löysivät alueelta retkikunnan tarvikkeita.

Nepal avautui koronasulusta turismille syyskuussa, mutta maahan saapuvilta ulkomaalaisilta kiipeilijöiltä vaaditaan täysi rokotesuoja.