Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Annimari Korte jatkaa Ylöstalon ja Benneman valmennuksessa

Jalkaleikkauksesta toipuva aitajuoksija Annimari Korte jatkaa uraansa hollantilaisen Bart Benneman ja Mikael Ylöstalon valmennuksessa. Kortteen valmennuksesta vastasivat aiemmin espanjalainen Rafael Blanquer ja Ylöstalo.

Bennema, 44, on Hollannin yleisurheiluliiton pika- ja aitajuoksuvalmentaja. Korte on tutustunut häneen yhteisharjoituksissa hollantilaisen Nadine Visserin kanssa.

– Bennema tekee ohjelmat, ja Ylöstalo valvoo harjoittelua Suomessa. Leireilen hollantilaisten kanssa ja toivon pääseväni jonkun verran harjoittelemaan myös Papendalin olympiaharjoituskeskukseen Hollantiin, Korte kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Korte on pika-aitojen tekniikkataituri, jonka lajitaitoa Ylöstalo on edistänyt edelleen. Benneman avustamana Korte pyrkii kehittämään pahinta puutettaan.

– Nopeuden kehittäminen on ykkösasia, se on heikkouteni, Korte vahvisti.

– Ja kuten hollantilaisjuoksijoiden tuloksista näkee, he osaavat hyvin myös valmistautumisen arvokisoihin.

Toipuminen on alkanut hyvin

Korte, 33, nipisti 100 metrin aitajuoksun pika-aitojen Suomen ennätyksen aikaan 12,72 heinäkuussa 2019. Hän on edustanut Suomea aikuisten arvokisoissa kolme kertaa 2018–21. Hän ylsi Dohan 2019 MM-kisoissa välieriin ja alitti 13 sekuntia sekä alku- että välierissä.

Korte kärsi pitkään jalkavaivoista, jotka korjattiin leikkauksessa elokuussa. Kuntoutus on onnistunut Kortteen mukaan hyvin.

– Kävin viime viikon maanantaina lääkärillä, ja siellä todettiin, että takareidet ovat parantuneet vähän etuajassa, Korte kertoi.

– Kaksi viikkoa sitten sain alkaa tehdä punttitreeniä ja aitakävelyä. Normaaliharjoitteluun pitäisi päästä joulukuussa.

Korte oli viime kesänä Suomen tilastoykkönen ajalla 12,91.