Velo Saimaan Ilkka Mikkonen siirtyy TWD-Länkeniin

Lahtelainen seura auttaa nuoria pyöräilijöitä kohti kansainvälistä uraa.

Mikkeliläinen Ilkka Mikkonen jatkaa pyöräilyuraansa TWD-Länkenin riveissä. Sini Lukka

Hanna Knaappila

Mikkeliläinen Ilkka Mikkonen siirtyy suomalaiseen pyöräilyn huippujoukkueeseen TWD-Länkeniin. Lahtelaisen seuran toiminnan tavoitteena on kehittää nuoria niin, että he voivat siirtyä eteenpäin urallaan eurooppalaisiin amatööri- tai ammattilaisjoukkueisiin. TWD-Länkenin riveissä ovat ajaneet muun muassa Jussi Veikkanen ja Jaakko Hänninen.

19-vuotias Mikkonen siirtyy uuteen seuraansa mikkeliläisestä Velo Saimaasta. Muutaman vuoden maantiepyöräilyyn panostanutta Mikkosta kuvaillaan "kirjoittamattomaksi lehdeksi", sillä Mikkosella on vielä takana vähäinen määrä kilpailukokemusta, mutta hän omaa hyvän potentiaalin.

Samaan aikaan TWD-Länkeniin siirtyy myös mäntsäläläinen Elias Hämäläinen.

– Me uskomme, että molemmissa on sellaista kykyä, että heillä on mahdollisuus kehittyä kansainväliselle uralle. Meidän tehtävämme on auttaa myös näitä nuoria pyöräilijöitä sillä polulla. Molemmat ovat käyneet meidän ensimmäisessä fysiikkatestissämme, ja se antoi ihan lupaavat merkit potentiaalista, kertoi TWD-Länkenin valmentaja Teppo Karhu seuran tiedotteen mukaan.

Ensimmäistä kauttaan tänä vuonna U23-luokassa ajanut Mikkonen oli luokkansa viides maantiepyöräilyn SM-kilpailussa Vantaalla. Mikkonen nimettiin mukaan myös Suomen joukkueeseen Virossa ja Latviassa kisattuun Baltic Chain Touriin elokuussa, mutta kisa jäi Mikkoselta koronakaranteenin takia väliin.

Mikkonen suorittaa parasta aikaa asevelvollisuuttaan Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä. Palvelus päättyy joulukuun puolessa välissä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka