Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisö palaa juhlakisoissa Rukalle

Pohjoismaisten hiihtolajien perinteinen maailmancupin avaus järjestetään Kuusamon Rukalla toista kertaa peräkkäin erityisjärjestelyin. Viime talvena cupin pisteistä kamppailtiin ilman yleisön kannustusta, mutta loppuviikon talviurheilujuhlan tunnelmaa on nostamassa myös katsojia.

Joukkueille, medialle ja urheilijoiden kanssa tekemisissä oleville toimitsijoille tehdään ennalta koronatestit. Yleisö pääsee porteista sisään vapaasti, mutta halutessaan katsojat voivat esittää koronapassin sisääntulon yhteydessä.

Koronatodistusta tai tuoretta negatiivista koronatestiä edellytetään katsojilta vain ravintoloiden sisätiloissa. Ulkoilmaravintoloissa niitä ei vaadita.

– Tunnelma on levollinen. Ihmiset ovat tottuneet koronapandemian edellyttämiin varotoimiin ja oppineet huolellisiksi, joten olo on turvallinen, Ruka Nordicin pääsihteeri Marika Paananen vakuutti tapahtuman aattona keskiviikkona.

– Lisäksi tapahtuma järjestetään ulkoilmassa ja laajalla alueella, joten turvavälit on helppo säilyttää.

Viime vuonna Paananen johti työryhmää, joka vastasi tapahtuman koronaturvallisuudesta. Nyt hänellä on vastuu kokonaisuudesta.

Rokotteet ja ymmärrys

Euroopassa koronatartunnat ovat olleet viime viikot nousussa. Tilanne on silti oleellisesti parempi kuin viime vuonna. Pandemiasta on tietoa valtavasti enemmän, ja rokotteet suojaavat ihmisiä tehokkaasti varsinkin koronataudin vakavilta oireilta.

– Koronatilanne on kaikille viime vuotta tutumpi ja rokotekattavuus on hyvä. Sen takia päätimme kesällä, että lähdemme yleisön kanssa liikkeelle, Paananen kertoi.

Myös edellisvuoden kokemus oli rohkaiseva, kun virus ei päässyt leviämään tapahtumassa.

– Tiedossa ei ole tullut tapahtumaan liittyviä tartuntaketjuja, Paananen vahvisti.

Rukan talvikisat järjestetään 20. kertaa. Tapahtuman historiaan voi tutustua muun muassa valokuvatauluista, joissa on esillä yleisön lähettämiä kisakuvia.