Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi sai kuunnella Solsidanin tunnusmusiikkia Tukholmassa – koripallomaajoukkue avasi MM-karsinnan tappiolla

Suomi taisteli Ruotsin pituusylivoimaa vastaan, mutta ei kestänyt kaukoheittopelinsä tukehtumista ja avasi koripalloilun MM-karsinnan C-lohkon pelit 62–72-tappiolla Tukholmassa.

Suomen heitoista yli puolet oli kolmosia, mutta ne menivät sisään vain 22-prosenttisesti (8/36). Niinpä Tukholmassa soi ottelun viimeisellä aikalisällä Solsidan-sarjasta tuttu kepeä musiikki ruotsalaisten voiton merkiksi.

– Kaikki kunnia Ruotsille. He tekivät tästä todella vaikean ottelun meille, sanoi Mikael Jantunen Koripalloliiton tiedotteessa.

Pelinjohtajan paikalla odotettu sukupolvenvaihdos oli tapahtunut, sillä Petteri Koponen aloitti vaihdossa aivan kuten tällä kaudella seurajoukkueessaan Seagullsissa ja pelasi kentälle tultuaan kakkospaikalla. Mutta epäselväksi jäi, kuka hänen roolinsa heittopaikkojen luojana pystyisi täyttämään.

Suomen pelinjohtajana aloitti Ilari Seppälä, ja ensimmäisenä hänet korvasi Edon Maxhuni. Jamar Wilson toi toisen neljänneksen alussa Suomen puolustukseen uutta intensiteettiä liimautumalla iilimadon lailla Ruotsin pelinjohtajaan Ludvig Håkanssoniin.

Mutta yhtä kaikki, Suomen korinteko oli avauspuoliajalla enemmän kuin vaikeaa. Avauspuoliajalla Suomen pelitilanneheittoprosentti oli 20,6 ja kaikki 16 kolmosta menivät ohi.

– Emme päässeet oikein rytmiin. Heittopelimme ei ollut erityisen hyvää ensimmäisellä puoliskolla emmekä olleet puolustuksessakaan terävimmillämme. Tämä tosin pitkälti johtui siitä, että Ruotsi pelasi erittäin hyvin, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ensimmäiset 21 kolmosta ohi

Kolmas neljännes ei tuonut muutosta, ja jakson puolivälissä Ruotsi meni jo 15 pisteen johtoon. Se sai apuvalmentaja Mikko Larkaksen karjumaan aikalisällä naama punaisena, ja pian tämän jälkeen Suomen 22:s kolmosyritys upposi. 21 ohiheiton jälkeen kapteeni Shawn Huff upotti Suomen ensimmäisen kolmosen.

Suomen pitkistä miehistä puuttuvat tämän viikon karsinnoissa Yhdysvalloissa olevien miesten lisäksi loukkaantunut Alexander Madsen sekä Japaniin jääneet Murphyn veljekset Erik ja Alex. Ruotsin pituusylivoima näkyi silti vain väläyksittäin korin alla.

Viimeisellä neljänneksellä Suomi palasi jälleen vanhaan ja antoi pallon Koposelle, joka vastasi parilla kaukoheitolla palloscreeneistä. 3.35 minuuttia ennen loppua Suomi kuroi eron kahdeksaan pisteeseen (61–53), ja kolme minuuttia ennen loppua Sasu Salinin kolmonen toi Suomen viiden pisteen päähän, mutta Håkansson vastasi kolmosella ja korilleajolla Salinia vastaan.

MM-karsinnan seuraava ottelu on sunnuntaina Espoossa pelattava Suomi–Kroatia.